Tm Aw Keerbergen 23

VILLA R

Modernistische luxe bungalow uit de jaren ’70 van architect P. Croes residentieel weggedoken in het groen en gekenmerkt door een strak minimalistisch design met artistieke inslag. ​Het gebouw heeft een grote visuele impact en dan specifiek de achtergevel met terras en een kunstige overkapping van 6 spierwitte betonbogen.


De inkom alleen al is uniek door een geometrisch uitgebalanceerd samenspel van glas en beton in contrast gezet met artistieke mozaiekfiguren op de dwars gepositioneerde witte garagemuren. De inkom is ruimtelijk luchtig met rechts een stijlvol bureau met indrukwekkend glas-in-lood kunstwerk, slaapvertrekken en een kelder en rechts de leefruimtes die typisch seventies in mekaar overlopen via functioneel uitgedachte volumes met elk een eigen sfeer en invulling. Privacy kan door modulaire schuifelementen.

Heel typisch zijn de glanzende oppervlaktes zoals witte vloeren, muren en veel glas in contrast afgezet tegen ruw gelaten bakstenen vlakken, beton en veel warm hout vooral voor plafonds. Ook de bar die aansluit op de sfeervolle zitkuil is kenmerkend. Het modernisme heeft altijd aandacht gehad voor menselijk samenzijn, dialoog en contemplatie vandaar bewust centraal uitgezette ‘social touch points’ zoals een open haard of een zitput met veel kussens.

De ruime eetkamer grenst aan de keuken en over de volledige gevelbreedte zijn landschapsramen uitgezet die mooi licht binnentrekken en evident prachtig zicht en perspectief bieden op de omringende natuur en de aangelegde tuin. Aan de andere zijde van de woning 4 slaapkamers en 2 badkamers waarvan 1 met ligbad en 1 met douche en sauna.

Architecturale eye catcher is ongetwijfeld de witte betonnen zonneluifel die het terras overspant. Een unieke ‘modernistisch futuristische’ structuur die niet alleen visueel magnifiek is maar ook functioneel nut heeft voor de filtering van direct zonlicht, het bieden van verkoeling en typisch voor dit huis: in een bijna filmisch patroon van brede schaduw/licht stroken die mooi uitwaaieren op het terras.

Dit is een woning met veel ruimte, veel mogelijkheden en alle comfort voorhanden met als extra een dubbele garage met een pak opbergmodaliteiten. Alle vertrekken zijn gevat in een weldoordachte, solide opgetrokken constructie uit een tijd waarin vakmanschap een must was voor dat niveau woningen. Vandaar ook de inzet van hoogwaardige materialen zoals natuursteen en duurzaam hout en de focus op een perfecte afwerking.

Magnifiek architecturaal concept. Eerbetoon aan het modernisme met alle originele elementen mooi bewaard en een extra dimensie door de art accenten zoals de kunstige glas-in-lood constructies. Prima gelegen. Rustig, groen en residentieel en vlakbij alle voorzieningen.


Referentie: 832
Bouwjaar: 1969
Prijs: Verkocht
Type: Villa
Oppervlakte grond: 1820 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 318 m²
Adres: Irisweg 13, Keerbergen
Tm Aw Keerbergen 25

 • Bedrooms

  4

 • 2

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 340 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Tm Aw Keerbergen 06