Tm Aw Holsbeek 2

Villa S

Kunstenaarswoning gelegen Holsbeek weggedoken in het groen in een statige residentiële wijk. Eigen woning van artiest en filosoof Jef Stuyven (+ 2021). Architecturaal meesterwerk in onversneden brutalistische stijl naar ontwerp van Architectenburo Vanderbiest en Reynaert uit Leuven.


Schoolvoorbeeld van het rationele minimalisme waarvan Vanderbiest en Reynaert tijdens de jaren 70 de vaandeldragers waren. De 3 pijlers zijnde ruimtelijke helderheid, constructieve logica en een doorgedreven economie van middelen en materialen.

De woning in kwestie bestaat uit 2 bouwlagen geïntegreerd in de organische lijnen van het glooiende landschap, krachtig geblokte volumes in geometrie uitgezet en een opbouw via betonskelet waarvan de structuur prominent zichtbaar is gelaten. Men laat bewust geen gebruikelijk strikt metselverband zien wat de look & feel prachtig ruw en typisch brutalistisch eerlijk maakt.

What you see is what you get. Grote volumes met landschapsramen. Elke blik uit een raam levert een schilderij op. De natuur maakt hier inherent deel uit van de totaalbeleving van wonen, werken en zijn. Ruime living met open haard en eetkamer met rechtstreekse toegang tot terras en tuin. Riante lichtinval en een groot ruimtelijk gevoel gecreëerd door de vide tot aan het dak.

Gesloten keuken. Badkamer en slaapkamers. Origineel schilderatelier van Jef Stuyven. Overweldigend mooie heuvelachtige natuurtuin. Volledig onderkelderd met inpandige garage. Qua vormgeving is dit zonder discussie een ijzersterk en ontroerend mooi concept. Opgetrokken in een solide structuur met duurzame materialen.

Functioneel doordacht en ruimtelijk helder opgebouwd met veel licht, lucht en een open sensatie. Brutalistisch zuiver met de typische niet afgewerkte constructieve elementen. Kenmerkend zijn ook de wit geschilderde ruwe bakstenen binnen. Alles is hier aanwezig op top niveau. Visie, hart en ziel.

Over ruimtes, volumes en indeling dient niet meer te worden nagedacht. Dat is er. En op welke manier…. Er rest alleen invulling en update naar moderne comfortnormen om deze ruwe parel wat luxueuzer leefbaar te maken.


Referentie: 714
Bouwjaar: 1970
Prijs: Verkocht
Type: Villa
Oppervlakte grond: 4414 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 462 m²
Adres: Sint-Geertruibos 16, Holsbeek
Tm Aw Holsbeek 9

 • Bedrooms

  6

 • 2

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 790 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Tm Aw Holsbeek 20

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Kristof Welleman

Tel: M +32 (0)498 44 26 98

Mail: kristof@architectenwoning.be

Tm Aw Holsbeek 38