Tm Aw Meensel Kiezegem 28

Villa U

Authentieke jaren ’60 bungalow temidden het groen gelegen omgeving Meensel-Kiezegem in het Hageland. Unieke architectuur in de vorm van kubistisch volume met plat dak. Voor deze fantastische mix tussen abstract en brutalisme tekende de befaamde architect Marc Dessauvage, winnaar van verschillende architectuurprijzen oa voor zijn eigen woning. Evolueert geleidelijk van organisch naar strakke geometrie. Streven is een rustgevende balans tussen complexiteit en helderheid.


De woning is gebouwd op de plateau van een heuvel en conform de bouwfilosofie van Dessauvage scherp afgetekend tegenover het omringende landschap. Zo noemde hij zijn privéwoningen consequent tuinwoningen: buiten steekt het complex af tegen de omgeving. Binnen is het huis 'als een meer intiem landschap' waarin alle ruimtes en elementaire functies als vanzelf in elkaar overvloeien tot 1 omvattende woonruimte.

In deze woning is de inpandige garage met wijnkelder onder het huis uitgezet en zijn alle ruimtes op 1 niveau met betonnen trap naar boven voor een bureau op een tussenplatform.
Het grondplan is symmetrisch en zuiver. Vanuit die filosofie is ook het materiaalgebruik opgevat : natuurlijk, eenvoudig en eenvormig doorgetrokken voor een rustgevend gevoel. Baksteen, beton en hout zijn de kernmaterialen die ook wortelen in de traditie van de streek.

Zowel voor binnen als buiten maakt Dessauvage gebruik van dezelfde donkere handgevormde baksteen uit Noord-Antwerpen. Ruw bekist beton komt er veelvuldig voor. Vloeren zijn consequent in dezelfde gebakken kleitegels. Machtig brutalistisch is dat de constructies overal zichtbaar worden gelaten. Let ook op de dynamische inplant van de enorme zuiver afgelijnde landschapsramen en glaspartijen met prachtig zicht op de immer wisselende seizoenen.

Grote leefruimte met originele keuken en aparte eetplaats met doorgeefluik. Links van de inkom master bedroom, badkamer, aparte wc, 3 kinderslpk en een kleinere (logeer)kamer. Trap in beton en hout naar verdieping met ruime bibliotheek.
Mooie terrassen. Grote tuin met bio groententuin.


Het pand is van een unieke architecturale schoonheid en dus zeer waardevol. Vanuit elke hoek kan men genieten van licht, zicht en verrassend originele, perfect uitgemeten perspectieven. Geweldig is dat de tijd hier verstilt. Niets is mismeesterd door de jaren geen. Geen grote ingrepen en vernielingen. Vormgeving en materialen zijn intact origineel. Duurzame structuur. Maximale woonbeleving in het groen.
Goed gelegen. Update naar moderne comfortnormen aangewezen maar uiteraard met diep respect voor de unieke architectuur.


Referentie: 693
Bouwjaar: 1967
Prijs: Verkocht
Type: Villa
Oppervlakte grond: 3500 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 440 m²
Adres: Kerkstraat 89, Meensel-Kiezegem
Tm Aw Meensel Kiezegem 28

 • Bedrooms

  4

 • 1

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 302 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Tm Aw Meensel Kiezegem 08

Laurens Puyneers BIV 510.571

GVE immobilien

Tervuursesteenweg 206

3060 Bertem

Tel: 0496 07 89 48

Mail: laurens@immogve.be

Tm Aw Meensel Kiezegem 30