Tm Aw Eke 01

Villa V

Authentieke ruime villa (226m² woonoppervlakte) uit de fifties van Architectenbureel De Vloed uit Melle, nu De Vloed Architects. Zij zijn vooral gekend voor hun ziekenhuizen en scholen, waar ook in deze woning duidelijk residu van te vinden is zoals het overzichtelijke grondplan, de imposante inkomhal, de cleane opdeling van de grote open ruimtes, de inplant van verschillende gekleurde deuren, het trappencomplex etc…


Het gebouw is prachtig in het groen gelegen op een boogscheut van de grote verbindingswegen en is een schoolvoorbeeld van het functionele modernisme.

De entree is indrukwekkend met een grote wand aan typische jaren ’50 glasdallen en een grote vide. Naast de woongedeeltes zijn er ook 2 praktijkruimtes waarvan 1 met douche. Woon- en eetkamer lopen in mekaar over en zijn prachtige originele volumes (45m²) met veel mooi binnenstromend licht en authentieke modernistische elementen zoals het kunstwerk van Maréchal, en de maatmeubelen van Van Den Berghe-Pauvers ontworpen door Jos De Mey, een bekende kunstschilder uit de streek in de jaren 50 en 60 internationaal gereputeerd met een eigen praktijk binnenhuisarchitectuur, kleuradvies en meubeldesign. Let ook op de geweldige vloer.

De verdieping herbergt 3 grote slaapkamers, een badkamer en een bergruimte. De architectuur van deze woning is uniek en zuiver modernistisch. De structuur is solide, de ingezette materialen zorgvuldig geselecteerd en de bijbehorende kunst is een grote toegevoegde waarde.

De indrukwekkende woonoppervlakte en de opdeling met aparte praktijkruimtes samen met de vele parkeermogelijkheden laten ook diverse opties toe wat betreft invulling zoals de combinatie privé met een zelfstandig, vrij of creatief beroep in de zin van kantoor, studio, atelier, expositieruimtes etc…of uiteraard ook een kangoeroeverhaal of een andere samenlevingsmodaliteit bijv. met een aparte vleugel voor opgroeiende kinderen.

De woning is stevig, goed geïsoleerd en er zijn momenteel interessante voorzieningen en functionele pluspunten zoals elektrische rolluiken, een centrale keuken met toegang tot een grote bevoorradingskelder en stookplaats, een grote garage en een tuinkamer etc..maar het spreekt voor zich dat een upgrade naar moderne comfortnormen aangewezen is. Buitenkans.


Referentie: 862
Bouwjaar: 1955
Prijs: € 650.000
Type: Villa
Oppervlakte grond: 2905 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 226 m²
Adres: Grote Steenweg 44, Zevergem
Tm Aw Eke 18

 • Bedrooms

  3

 • 1

 • Garage

  Nee

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 410 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Ja
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Tm Aw Eke 14

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Frederic Rozier

Tel: 0032 (0)485 41 01 49

Mail: frederict@architectenwoning.be

Tm Aw Eke 23