Tm Aw Lochristi 1

Villa VD

Authentiek landhuis of zogeheten omwalde hofstede (landboek van 1627) met bijgebouw op prachtig uitgestrekt domein in Lochristi. Onroerend erfgoed ook gekend onder de naam Hoeve Het Motje of Steentjesgoed. Rijk historisch verleden vanaf de 13e eeuw beschreven als het Maschgoed.


Een circa 75 m lange rechte toegangsdreef leidt naar het voormalig boerenerf. Het complex zelf bestaat uit een naar het zuiden georiënteerd gerenoveerd voormalig boerenhuis en een later aangebouwd neerhof.
Het hoogste en oudste deel was oorspronkelijk een woontoren met vierkante plattegrond, mogelijk opklimmend tot begin 13de eeuw.
Onderkelderde bakstenen constructie met metselwerk van Doornikse steen op de hoeken.

Het hoofdgebouw heeft 1 verdieping onder dak. Rondboogdeur in de voorgevel. Woonruimte beneden met brede open haard en geprofileerde gotische zandstenen schouwkanten, keuken en 2 doorlopende livings. Houten zoldering met balken op moerbalk met versierde uiteinden, vermoedelijk 17de eeuw.
Slaapvertrekken en badkamer onder dak.
Aanleunend boerenhuis mogelijk eveneens uit de 17de eeuw.

De vroegere schuur aan de westkant van het voorerf werd vernield door storm en vervangen door een kortere bakstenen garage met pannen zadeldak annex hobbyruimte.

Dit is een magnifiek landelijk complex in een paradijselijke omgeving met een sfeervol terras onder bomen aan de voorzijde omgeven door niets dan ongerepte natuur en vele oude waardevolle bomen.

De ruimtes op magnifieke originele vloeren zijn open en luchtig met veel mooi binnenstromend licht. De origineel en perfect bewaarde elementen geven de woning een bijzonder cachet.

Het geheel ademt een ontspannen vakantiegevoel. Een oase van rust vlakbij de bewoonde wereld en de stad Gent.

Voor wie de puurheid van het landelijke leven volop wil beleven in een prachtig romantisch pand met veel mogelijkheden naar stijlvolle invulling toe, weliswaar wegens beschermd monument met behoud van constructie en alle originele elementen.Referentie: 682
Prijs: Verkocht
Type: Villa
Oppervlakte grond: 11140 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 239 m²
Adres: Persijzerstraat 47, Zaffelare
Tm Aw Lochristi 9

 • Bedrooms

  3

 • 1

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 431 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Tm Aw Lochristi 11

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Kristof Welleman

Tel: M +32 (0)498 44 26 98

Mail: kristof@architectenwoning.be

Tm Aw Lochristi 24