Tm Aw Zedelgem 09

Villa VDB

Ruime modernistische dokterswoning in Loppem, Zedelgem ontworpen door de gereputeerde Belgische architect Paul Felix bekend om zijn typische jaren 50/60 belijning en sobere pragmatische indeling. Dit huis waarvan alle volumes gelijkvloers zijn uitgezet, is een typisch Felix concept waarbij functionaliteit evenwichtig wordt uitgebalanceerd met een mooie rustgevende esthetiek en een sterk gevoel voor licht en ruimte.


Extra troef en geschenk uit de hemel is dat dit pand perfect geconserveerd is zonder latere ingrepen of vernielingen. Het lijkt wel verstild in de tijd. De structuur is intact, de indeling van de kamers is nog identiek zoals weleer. De vroegere materialen zoals hout en natuursteen zijn behouden met een afwerking uit de jaren ’60 op niveau fijn vakmanschap.

Alle originele elementen zoals deuren, schouwmantel, ingemaakte kasten en kastenwanden zijn origineel. Het concept van deze woning is volledig in tune met de principes van het modernisme zijnde maximale exploitatie van oppervlakte, strakke belijning, grote glaspartijen en een open plattegrond. De volumes ademen ruimte, licht en zicht op het omliggende groen van de zeer mooie tuin.

Bij het binnenkomen treft men rechts een groot bureau, rechtdoor de woonruimtes en links de slaapvertrekken. Hart van het huis zijn uiteraard de leefruimtes met een magnifieke living met grote glazen schuifdeuren die uitlopen op het ruime terras. Eetkamer en keuken zijn naast elkaar gelegen in het verlengde van de woonkamer wat zorgt voor een vloeiende overgang tussen de kamers en een bevrijdend ruimtegevoel. Typisch voor het modernisme is de functionele focus zoals de zuivere geometrische belijning zonder franjes, nutteloze ornamenturen en verloren kantjes en de vele opbergmodaliteiten. Tegelijkertijd is ook de esthetiek belangrijk.

Het modernisme is gekenmerkt door een uitgesproken sociale dimensie dus architectuur had ook als taak om via een passende vormgeving geborgenheid, menselijke warmte en gezellig samenzijn te bevorderen. Vandaar altijd, zoals in deze woning, cosy living places waar het aangenaam vertoeven is alleen of met vrienden en familie.

In de linkervleugel van het complex treffen we 5 slaapkamers, elk met opbergruimtes en sober ontworpen om een rustgevende sfeer te creëren met mooi natuurlijk licht. Prachtige woning, parel van het zuivere modernisme en als concept van Paul Felix alleen al zeer waardevol de dag van vandaag.

Daarenboven volledig authentiek met alle originele elementen en mooie duurzame materialen nog intact wat een unicum is. Netjes onderhouden met een grote tuin en in de verte zicht op bossen en natuur. Ruim met veel mogelijkheden naar creatieve invulling toe. Rustig gelegen temidden groen en natuur maar toch vlakbij alle voorzieningen, op loopafstand van winkels en met zeer vlotte aansluiting op de grote verkeersaders.

Uiteraard is hier een update aangewezen naar modern- en energienormen. Wie dit prachtige pand in orde zet naar de kwaliteitsnormen van vandaag mag zich eigenaar noemen van een uniek modernistisch bouwwerk. Kortom, deze woning is een perfecte representatie van de modernistische ontwerpen van Paul Felix. Het combineert vorm en functie op een naadloze manier en biedt de bewoners een prachtige leefomgeving die perfect is afgestemd op hun behoeften en wensen.


Referentie: 792
Bouwjaar: 1963
Prijs: Verkocht
Type: Villa
Oppervlakte grond: 3113 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 320 m²
Adres: Eninkveld 8, Zedelgem
Tm Aw Zedelgem 04

 • Bedrooms

  5

 • 1

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 751 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Tm Aw Zedelgem 17

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Frederic Rozier

Tel: 0032 (0)485 41 01 49

Mail: frederict@architectenwoning.be

Tm Aw Zedelgem 07