Tm Aw Geel 33

Villa VDV

XXL architectenwoning met zwembad en parktuin gebouwd 1969 naar ontwerp van de bekende architect Emiel (Mil) Van Loven. Spatieus uitgezet pand van 1 bouwlaag op langwerpig grondplan (500m2) geïntegreerd in een groot perceel ca. 1.5ha. Sober en krachtig puur. Concretisering van de architecturale principes van de ‘moderniteit’.


Lichtinval is hier tot in detail bestudeerd wat duidelijk wordt als we de indrukwekkende glaswanden en constructies zien, check alleen al het concept van de prachtige binnenpatio. Eveneens in functie van filtering en sfeer zijn de muuropeningen met overkragende doorlopende rechte luifels waardoor in de zomermaanden nooit direct zonlicht binnenvalt.

Het interieur ademt in totaliteit de ratio van de jaren 60/70 met een intelligente uitbalancering van open en gesloten oppervlaktes met gevelhoge landschapsramen voor een optimale binnen/buiten beleving. Ruimtes vloeien organisch in mekaar over zoals de 3 opeenvolgende living-en zithoek volumes maar zijn anderzijds ook altijd in aparte cosy hubs opgedeeld door muurtjes en andere interieurelementen voor optimale gezelligheid en privacy.

Let op de zeer mooie combinaties van warm hout, beton, glas en zichtbaar gelaten bakstenen wanden. Het gebouw omvat in totaliteit inkom, vestiaire, living, eetplaats, zitplaats, lounge, keuken, 2 bureaus, gang en dienstgang, 5 slpks, 1 oppaskamer en 2 bdks annex veel originele maatkasten en interieurelementen.

Absoluut uniek zijn ook het grote terras achteraan met zicht op tuin en hoge bomen en uitlopend vanaf het terras in het ‘cirkelthema’ verschillende bolstructuren die doorlopen tot in het water van het zwembad. Je kan dus van bol tot bol in de pool stappen. Grote ronde zandbak.

Het hoeft weinig argumentatie dat dit een top pand is. Prachtig geconserveerd in een solide structuur en van een zeer mooie slimme sixties architectuur, met organische integraties en extensies naar groen en natuur. Doorgedreven functionaliteit, sobere adembenemend sterke esthetiek.

High end materiaalkeuze en afwerking. Decoratie door de wereldvermaarde Axel Vervoordt. Originele ‘bar disco’ in de kelder, nog volledig in de stijl van toen, onaangeroerd. Décor van ongetwijfeld veel sixties entertainment en een waar film décor de dag van vandaag.

Eveneens in de kelder: een poolhouse en allerhande bergingen om het allemaal ordelijk en opgeruimd te houden. Geweldige locatie als extra troef in volstrekte rust maar toch vlakbij verkeersaders, winkels en alle voorzieningen die men wenst.


Referentie: 745
Bouwjaar: 1969
Prijs: Verkocht
Type: Villa
Oppervlakte grond: 13753 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 500 m²
Adres: Turnhoutseweg 46, Geel
Referentie: 745
Bouwjaar: 1969
Prijs: Verkocht
Type: Villa
Oppervlakte grond: 13753 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 500 m²
Adres: Turnhoutseweg 46, Geel
Tm Aw Geel 44

 • Bedrooms

  5

 • 2

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Ja

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 253 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Tm Aw Geel 3

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Kristof Welleman

Tel: M +32 (0)498 44 26 98

Mail: kristof@architectenwoning.be

Tm Aw Geel 15