Tm Aw Deinze 28

Villa VH

Modernistische villa, kantoren en magazijn gelegen aan de vaart in Deinze (Afleidingskanaal van de Leie) in een ambachtelijke zone in een rustige doodlopende straat. Dit unieke complex uit 1993 is de zogeheten House & Office Van Hee – Coppens. Getekend, uitgewerkt en tot in detail met veel liefde en toewijding opgevolgd door architecte Marie José Van Hee uit Gent, algemeen erkend als een icoon van de moderne Belgische architectuur.


Het domein wordt te koop gesteld omwille van de afbouw van de huidige beroepsactiviteit. De 3 massieve complexen zijnde de woning (470m²), de office space (260m²) in het middengedeelte en het magazijn (1200m²) zijn consequent in dezelfde heldere overzichtelijke stijl doorgetrokken.

Het huis ligt langgerekt op het perceel met een uitgebreide gesloten bufferzone aan de straatkant. Insteek was om de woning te concipiëren als een organische extensie van het omliggende landschap. Weiden en velden vloeien fluïde door en monden logischerwijs uit in dit sobere, zuiver belijnde gebouw met ramen als patrijspoorten. Een visie die ook verder doorgetrokken wordt in het interieur zelf waar ruimtes wel eigen entiteiten zijn maar in mekaar overlopen op basis van een duidelijke logica.

De leefruimtes zijn apart maar verbonden door een wandelgang langsheen een dynamische raampartij die de volledige achtergevel inneemt. De open luchtige vormgeving met zuivere belijning zorgt voor een prachtig samenspel van licht, zicht en perspectief. Het spreekt voor zich dat alleen waardevolle materialen zijn ingezet waaronder speciale houtsoorten en prachtige natuursteen, uniek verwerkt en ingezet in het geheel.

Blikvanger is de zwemvijver op een unieke manier geïntegreerd in de architectuur met een scheidingsmuur clean afgetekend tegen water en lucht. Magnifiek is ook het doorlopende terras aan de volledige tuinkant en dit zowel op het gelijkvloers als de 1e verdieping. Een bouwlaag die opnieuw door strakke geometrie en sober kleurenpallet ingetogen zen met ruime, luchtige slaapvertrekken (elk met toegang tot terras), magnifieke badkamers en maatkasten die doordacht volumes opdelen.

Het tussengebouw met aparte ingang is de office space opgebouwd uit stalen balken en grenen platen. Daar situeren zich verschillende super aangename werkruimtes die architecturaal in 1 lijn doorlopen met de indrukwekkende loods die oa met houten wanden top is afgewerkt voor een ‘hangar’.

Dit House & Office Van Hee is zonder discussie een premium concept waar esthetiek en functionaliteit met veel visie zijn verenigd in een creatieve fuse die voor een fantastische woonbeleving zorgt en tegelijk inspirerend werken stimuleert, met mogelijkheden voor atelier, constructies en opslag in de geweldige loods. De woning zelf is een parel van het modernisme met alle mogelijkheden voor ontspanning. Gelegen aan water met overal licht en zicht op de weidse omliggende natuur. Een toplocatie in de rust van het groen vlakbij Gent en alle invalswegen.


Referentie: 776
Bouwjaar: 1993
Prijs: Verkocht
Type: Villa - Kantoor - Magazijn
Oppervlakte grond: 4999 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 730 m²
Adres: Vaart Rechteroever 201, Deinze
Tm Aw Deinze 29

 • Bedrooms

  4

 • 2

 • Garage

  Nee

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 227 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Ja
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: ambachtelijke zone
Tm Aw Deinze 10

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Kristof Welleman

Tel: M +32 (0)498 44 26 98

Mail: kristof@architectenwoning.be

Tm Aw Deinze 33