Tm Aw Liedekerke 01

Villa VL

Iconische modernistische villa (1965) met grote tuin op perceel van een voormalige boerderij. Gebouwd volgens plan van architect Piet Demaegd. Originele vintage vormgeving authentiek bewaard. Solide betonnen structuur op basis van doordacht grondplan.


Focus ligt op optimale functionele ruimteverdeling in een coherent sobere esthetiek. Het modernisme gaat voor rationaliteit gekoppeld aan een grote gevoeligheid voor de mens als sociaal dier en inherent deel van de natuur. Die band mag nooit verbroken worden. Verbondenheid met anderen en de natuur maakt ons gelukkig.

Vandaar gezellige leefruimtes met inzet van veel natuurlijke materialen zoals hout en natuursteen en grote landschapsramen om de verbinding met omringend groen te beklemtonen. Voor de complexe constructies in gewapend beton zijn specifieke studies en plannen gemaakt. De overkragende betonnen dakrand op het ZW beschermt tegen felle zon maar laat laagstaande winterzon volop binnenstromen.

Mooie inkom met originele sixties voordeur. Retro inkomhal met vestiaire en toilet. Van hieruit gaan we naar de machtige living met typisch modernistisch schuin aflopend houten reliëfplafond dat de leefruimte verbindt met de étage. Let op de 5 unieke glasramen die fungeren als scheidingspanelen en speciaal voor deze woning zijn ontworpen. Typisch modernistisch zijn verder de dunne stalen raamprofielen en de ruwe leistenen vloer die vanuit de living doorloopt naar het deels overkapte ZW georiënteerde terras.

Zeer mooi zijn de open trap en de schouw met gesloten multi-turbo haard van Flam. Duurzame op maat gemaakte kasten. Ruime keuken met eethoek door schuifdeur verbonden met de living. Het gelijkvloers telt daarnaast nog een aangenaam bureau, een slaapkamer en een badkamer. Op de 1e verdieping 3 slaapkamers en een douchekamer. Onderkelderd met garage, technische ruimte, voorraadkelder/wijnkelder, wasplaats met buitentrap en kruipkelder.

De tuin voor en naast het huis is aangelegd in vintage jaren ’60 stijl met veel mixed borders. Nice to know : de oorspronkelijke vorm van de plantenborder is behouden in de grote schouw van de living. De tuin achteraan met eeuwenoude fruitbomen was de nutstuin van de ondertussen verdwenen boerderij. Hier ook een serre en een tuinhuis van 3 op 3m. De afgedekte waterput van 25m diep met DAB dieptepomp voert water naar een buffervat in de technische ruimte en vandaar naar waterpunten in de serre en bij het tuinhuis.

Door de jaren heen zijn een aantal verbeteringen doorgevoerd zoals de beglazing van de grootste raampartij in de living die vervangen is door hoog rendementsglas. De keuken is een aantal jaren geleden vernieuwd. Compacte badkamer en douchekamer met mooie tegeltjes zijn nog in oorspronkelijke staat.

Magnifieke woning in ontroerend zuiver modernistische vormgeving. Ruim, solide en duurzaam met hoog niveau van afwerking. Update naar moderne comfortnomen naarmate men dit nodig acht maar in globo is de woning zeer in orde en instapklaar. Rustig in het groen met ook nog eens een unieke oude tuin vol fruitbomen. Vlakbij station (2km) en centrum Liedekerke op 12 min sporen van Brussel centrum.


Referentie: 709
Bouwjaar: 1965
Prijs: Verkocht
Oppervlakte grond: 1703 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 249 m²
Adres: Loddershoekstraat 55, Liedekerke
Tm Aw Liedekerke 04

 • Bedrooms

  4

 • 2

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 362 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Tm Aw Liedekerke 21

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Kristof Welleman

Tel: M +32 (0)498 44 26 98

Mail: kristof@architectenwoning.be

Tm Aw Liedekerke 16