Tm Aw Merchtem 40

Villa VM

Magnifieke ruime villa met zwemvijver en organische tuin annex weilanden ontworpen door De Bouwerij Architecten in unieke pakketbootstijl als eerbetoon aan de architectonische principes van de jaren 20 en 30 voornamelijk Bauhaus/Art Déco.


Het complex is volledig in het wit uitgezet aan de buitenkant met gesloten voorgevel en open achterzijde op het zuiden met zowel boven als beneden aansluitende partijen grote stalen landschapsramen en een gevelbreed terras om maximaal te genieten van het buitenleven en het zicht op de weelderige tuin. De terrassen op de 1e verdieping zijn bovendien direct toegankelijk vanuit de slaapkamers. Een opvallend kenmerk is de organisch gevormde overkraging die zorgt voor schaduw en de zon tempert op de warmste dagen. Grote overkapte open terrassen geven ook altijd een extra touch aan een luxueuze outdoor lounge beleving en zijn zoals bij haciënda’s en Italiaanse pallazzo’s een stijlvolle extensie van de binnenruimtes.

Het concept van deze woning is volledig gefocust op licht, ruimte en een naadloze mix van historische elegantie en modern comfort. Het interieur is ontworpen als een open plan wat zorgt voor een vloeiende overgang tussen de verschillende leefruimtes. Dit maximaliseert de luchtige ruimtesensatie en creëert een uitnodigende dynamiek voor sociale interactie. Het kleurenpallet is sober licht gehouden met lichte vloeren en muren waarop licht in verschillende tonaliteiten danst en weerkaatst. Er is ook veel gewerkt met hout ondermeer wat voor een cosy huiselijke sfeer zorgt.

De semi-professionele keuken is functioneel uitgezet en glanzend modern met een trendy gietvloer maar een aantal touches verwijzen duidelijk naar stijlkenmerken uit de art déco bijvoorbeeld de antieke glazen kruidenbakjes onder de kasten. Via een uniek geconcipieerde kunstige draaitrap met beneden nog een extra bureau, bereiken we de verdieping met een mezzanine, de ruime slaapvertrekken, badkamer en douchekamer.

De woning is volledig geïsoleerd en milieuvriendelijk aangepakt met een warmtepompsysteem en zonnepanelen zodat comfort hier altijd energiezuinig blijft. Een grote troef de dag van vandaag. Ook het feit dat de woning volledig droog is onderkelderd, is qua isolatie interessant en creëert bovendien veel mogelijkheden voor extra ruimte, opbergmodaliteiten en diverse toepassingen.

Topconcept. Stijlvolle elegante signature architecture met grote open volumes, alle moderne luxe en een unieke buitenbeleving door de weelderige tuin met zwemvijver en de ongerepte stukken bos en weiland op hetzelfde perceel. Verscholen in het groen tref je er nog een mooi buitenhuisje aan met keuken en terras voor feest en ontspanning, ver weg van de hectiek van de bewoonde wereld. Prima gelegen met snelle verbinding naar alle grote verkeersaders, op fietsafstand van winkels, resto’s en voorzieningen.


Referentie: 827
Bouwjaar: 2010
Prijs: Prijs op aanvraag
Type: Villa
Oppervlakte grond: 15842 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 648 m²
Adres: Biesboslaan 11, Merchtem
Tm Aw Merchtem 01

 • Bedrooms

  3

 • 2

 • Garage

  Nee

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Ja

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 63 kWh/m²
P-score: D
G-score: G
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Ja
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Tm Aw Merchtem 14

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Kristof Welleman

Tel: M +32 (0)498 44 26 98

Mail: kristof@architectenwoning.be

Tm Aw Merchtem 13