Tm Aw Linden 09

Villa W

Unieke post-modernistische villa (1979-1982) ook woning Wildiers geheten. Residentieel gelegen en weggedoken in prachtige natuur met zwembad en alle comfort. Architecturaal meesterwerk van de gereputeerde architect Georges Baines in samenwerking met Bernard Baines.
De rationeel geometrische opbouw ligt volledig in lijn met de visie van Baines die altijd streeft naar essentie en elegante harmonie van vormen, lijnen en kleurenpallet. Dit levert ruime, luchtige volumes op met veel grote glaspartijen die zorgen voor mooi binnenstromend licht en overal zicht op omringende natuur.

Het modernisme met de strak aangehouden vormgeving en rationele benutting van oppervlaktes krijgt met Baines een extra dimensie naar een zuiders Toscaans getinte architectuur. Let op de sobere voorgevel met mediterrane poort naar tuin en rechts de garages. Eye catcher in de strakke vormgeving: de prachtige originele modernistische voordeur.

Het architectuur van de woning wordt in opbouw gezet in 1 vloeiende lijn vanaf het lage tuinmuurtje aan de ingang, de inkom en zo verder met de opgaande beweging via de galerij van de spiegelende trap tot het profiel van het terras op de 1e verdieping waar u een prachtig uitzicht wacht.

Ruime living met veel licht, zicht en een indrukwekkende ruimtesensatie. Elegante lichtblauwe zuiderse steunpilaren. Haard, kast en trap zijn opgenomen in 1 groot meubelstuk dat zowel functioneel als esthetisch is. Het kleine raampje verbonden met de massieve haard voegt een speels element toe aan het geheel. Achter dit meubelstuk bevindt zich een trapje dat leidt naar een cosy leeskamer of bureau.

Verder op de benedenverdieping een mooie ruime eetplaats en een grote originele keuken. En natuurlijk de stijlvol aangelegde tuin met Italiaanse zijgaanderij en overkapping, BBQ, zwembad, terras en vergezicht over weilanden en ongerepte natuur.

De 2de verdieping omvat 5 ruime slpks met vaste interieurelementen, gerieflijke mooie opbergmodaliteiten en 2 bdks. Dakverdieping met sensationeel panoramisch terras en grote polyvalent in te richten woonruimte.

Een prachtig pand met mooie grandeur door soberheid. Perfect geconserveerd. Georges Baines is een visionair van de na-oorlogse moderne vormgeving en niet voor niets. Hier thuiskomen betekent eeuwige vakantie, harmonie met de natuur en peace of mind. Elke ruimte van dit huis, elk perspectief, waar je ook gaat of staat, elke blik levert een uniek, rustgevend en tijdloos beeld op. Perfect gelegen. Gerieflijk, comfortabel, opgetrokken uit de beste materialen en intact bewaard met veel waardevolle interieurelementen.


Referentie: 798
Bouwjaar: 1978
Prijs: Verkocht
Oppervlakte grond: 2899 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 358 m²
Adres: Jagersdreef 5, Linden
Tm Aw Linden 08

 • Bedrooms

  5

 • 2

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Ja

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 233 kWh/m²
P-score: B
G-score: A
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Tm Aw Linden 13

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Kristof Welleman

Tel: M +32 (0)498 44 26 98

Mail: kristof@architectenwoning.be

Tm Aw Linden 02