Tm Aw De Pinte 4

Woning B

Modernistische halfopen woning (1966) in goede staat in centrum De Pinte met mooie tuin met bomen, carport en aparte studio ontworpen door de iconische Belgische architect Juliaan Lampens.


Geboren 1926 vestigde Lampens zich als zelfstandig architect in Eke. Oorspronkelijk succesvol traditioneel maar Expo ‘58 zorgde voor een omwenteling in zijn architectonische ideeën. Lampens sluit qua visie aan bij de school Le Corbusier/Mies van der Rohe. Zijn diepe liefde voor de soberheid van de Japanse en Scandinavische architectuur is zeer herkenbaar in zijn concepten.

De woning in kwestie is een perfecte illustratie van die vibe en dus een parel van de moderne architectuur. De lokale baksteen gecombineerd met de betonnen boord als horizontaal accent over de volledige woning is een typisch dynamisch Lampens kenmerk.

Ingang langs zijgevel met prachtig betonnen element dat uitloopt op de gang. Inkom met aangename lichtinstroom. De keuken met eethoek is afgescheiden en situeert zich links. Rechts zijn de woonruimtes uitgezet in mooie strakke volumes met landschapsramen die uitgeven op het terras met zicht op de tuin.

De trap voert ons naar de verdieping met een grote, goed onderhouden badkamer en 3 aangename kamers waarvan naar eigen invulling ook gerust een bureau kan worden ingericht. De master bedroom is in L-vorm geconcipieerd met 2 mooie raamelementen die uitkijken op groen.

Naast een carport met aansluitend paviljoen bevindt zich temidden van het groen een aparte studio (1978), een volwaardige compacte woonunit zeer geschikt voor multifunctioneel gebruik bijvoorbeeld in een kangoeroeconcept.

Goed geconserveerd aangenaam woonhuis met grote tuin en extra studio in het centrum van een lieflijk dorp met alle voorzieningen te voet bereikbaar. Solide structuur gesloten voor privacy langs de zijkant maar royaal open aan de achterzijde met overal licht en zicht op de tuin. De sobere vormgeving kenmerkt de grote architect Lampens die geen storende ornamenten nodig had. Schoonheid wordt nagestreefd door glas als transparant koud element, hout als vol warm element en beton als krachtige statement touch te combineren in een uitgepuurde mix.


Referentie: 766
Bouwjaar: 1963
Prijs: Verkocht
Type: Woning
Oppervlakte grond: 539 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 182 m²
Adres: Koning Albertlaan 14, De Pinte
Tm Aw De Pinte 3

 • Bedrooms

  3

 • 1

 • Garage

  Nee

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 497 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Tm Aw De Pinte 15

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Frederic Rozier

Tel: 0032 (0)485 41 01 49

Mail: frederict@architectenwoning.be

Tm Aw De Pinte 5