Aw 190221 Vosselaar Mh 02

Woning Bluekens

Vrijstaande architectenwoning onder plat dak gebouwd 1933 naar ontwerp van de grote E. Van Steenbergen (ontwerp van 6/12/1932). Compact uitgezet en proportioneel zeer doordacht architecturaal concept met strak evenwichtige geometrische gevelopbouw.


Combinatie van vierkante -mits kleine uitsprong aan achterzijde- hoofdbouw van 2 bouwlagen (het woongedeelte) en een aanpalende rechthoekige achterbouw van 1 bouwlaag (oorspronkelijk het washuis). Mooi in kadans gezette glasstroken in vooraanzicht zorgen voor overzichtelijke cleane look. Witgeschilderde en bepleisterde baksteenbouw. Rechthoekige vensters met vernieuwd houtwerk onder meer horizontale raambanden op begane grond doorgetrokken over de hoeken.
Op de hoeken contrasterende dammen van smalle baksteen met brede voeg. Monumentaal traphalvenster in achtergevel met vernieuwde beglazing en indeling. In zijgevels patrijspoort en luchtgaten in een gelijkaardige vorm. Het interieur is uitgezet op basis van een zeer functioneel grondplan. De originele indeling is grotendeels behouden, sommige functies zijn veranderd.

Op de begane grond prachtige inkom met traphal met unieke waardevolle originele trap. Gevelbrede woonkamer, voormalige keuken met luchtige eethoek momenteel een bureau. Onderkelderd washuis met toilet achteraan is vandaag de dag de keuken. De vroegere dichtgemaakte pergola is nu de badkamer. Bovenverdieping met slaapkamers en inbouwkasten op de overloop.

De volledige woning klikt architecturaal zeer mooi in elkaar. Let op de warme houten afwerkingen in vrijwel alle ruimtes die stuk voor stuk licht en luchtig zijn door de talrijke ramen. Coole geometrisch functionele touch met art-déco invloeden. Stevige structuur. De basis is perfect in orde alleen opfrissing + update naar moderne comfortnormen is aangewezen maar evident met respect voor de prachtige architectuur en de unieke interieurelementen. Mooi gelegen in het groen met een grote tuin met veel mogelijkheden.


Referentie: 618
Bouwjaar: 1933
Prijs: Verkocht
Type: Woning
Oppervlakte grond: 828 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 157 m²
Adres: Antwerpsesteenweg 164, Vosselaar
Aw 190221 Vosselaar Mh 14

 • Bedrooms

  3

 • 1

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 1135 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Aw 190221 Vosselaar Mh 19

Michaël Keuppens

Vansweevelt Turnhout

Graatakker 91

2300 Turnhout

Tel: +32 14 41 42 42

Aw 190221 Vosselaar Mh 18