Tm Aw Roeselare 32

Woning D

Statig art-déco burgerhuis, bouwjaar 1932 volgens site erfgoed en 1933 volgens kadastrale legger. Van de hand van architect A.Van Coillie uit Roeselare. De royale voorgevel in gele baksteenbouw is absoluut impressionant door een vernuftig maar zuiver uitgelijnd spel van vlakke versus afgeronde elementen in een doordacht geometrische opbouw.


De effecten worden versterkt door een aantal fraaie decoratieve elementen zoals een dambordpatroon opgewerkt met bruine baksteen op arduinen plint en een gearticuleerde volumewerking waarin de centrale deur trav met hoge rechthoekige erker op getrapte consoles een determinerende rol speelt. Mooi balkon in het verlengde van de erkerbasis met visueel doorgetrokken belijning via reling en postamenten van het dakterras. De deur en de gootlijsten zijn vernieuwd.

Half vrijstaand met garage. De woning betreden wekt een instant back in time gevoel op van overzichtelijke orde en rust. We bevinden ons in het interbellum en de esthetische rationaliteit van de art-déco architectuur.

De ruimtes zijn sober, geometrisch repetitief in heldere belijningen en telkens opgewerkt door fraaie decoratie-en interieurelementen. Duurzame parket in perfecte staat en originele trap, keuken met doorgeefluik in verlengde gezet van eetplaats en living met toegang tot mooi terras en tuin.

Let op ‘explosief kleurrijk’ glasraam in de hal en de glazen deuren bij de inkom van kunstenaar en vriend van de bouwheer, Cyriel Martens. Het glasraam verbeeldt de 3 schikgodinnen. Het werk met de sterrenbeelden in de woonkamer aan de muur links boven de haard is eveneens van hem. De stijl van Martens komt ook duidelijk hier en daar terug in het interieur wat doet vermoeden dat ook inrichting en veel vaste elementen zoals wanden, kasten en haarden grotendeels door hem of samen met hem zijn ontworpen/uitgevoerd. De keuken is Top Mouton.

De woning staat in orde en is met zorg onderhouden. Vele unieke elementen zijn prachtig bewaard. Ruim pand met veel kamers en mogelijkheden. Volledig onderkelderd, droog en clean. Enorme zolder waar nog studio of extra ruimtes kunnen worden uitgezet.
Solide statige bouw. Wel upgrade naar moderne comfortnormen en hier en daar een zorgzame renovatie touch wat evident is. Het marmeren beeld in de tuin van Gerard Holmens is niet begrepen in de verkoopprijs.

Opportuniteit. Goed gelegen, goed onderhouden, concept met uitgesproken architecturale meerwaarde en veel mogelijkheden naar invulling toe. Garage en aangenaam ‘retro’ terras uitlopend op mooie stadstuin. Dakterras met potentieel voor creatieve rooftop invullingen. Geklasseerd onder https://inventaris.onroerenderfgoed.be/erfgoedobjecten/23546


Referentie: 648
Bouwjaar: 1933
Prijs: € 575.000
Type: Woning
Oppervlakte grond: 630 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 471 m²
Adres: Rijselstraat 11, Roeselare
Tm Aw Roeselare 8

 • Bedrooms

  6

 • 1

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 486 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Tm Aw Roeselare 22

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Kristof Welleman

Tel: M +32 (0)498 44 26 98

Mail: kristof@architectenwoning.be

Tm Aw Roeselare 13