Varenlaan12 Aalst 02

Woning D

Statige art-déco hoekwoning centrum Aalst met neo-classicistische en modernistische invloeden. Vrijwel alle originele elementen zijn mooi bewaard. Ligging in rustige residentiële wijk met tal van gebouwen met unieke architecturale meerwaarde meer specifiek interbellum.


Klassepand in goede staat dat authenticiteit uitstraalt door o.a. rationele repetitieve bouwstijl, typische glas-in-lood ramen, lambriseringen en ornamenturen. Indrukwekkende inkomhal met perfect geconserveerde authentieke art déco elementen.
Let op de verschillende soorten waardevolle Belgische marmers.

2 verdiepingen. Living met bureauhoek, keuken premium vernieuwd volledig in de stijl van het pand. 2 slpks met dressing (origineel maatwerkmeubilair) en mogelijkheid voor 3de slpk. Perfecte badkamer. Extra keuken. Mooie perspectieven door in mekaar vloeiende vertrekken, licht en zicht doorheen de volledige woning.
De ruimtes zijn tegelijk luchtig en compact geometrisch ingedeeld. Dit is typisch voor de Nieuwe Zakelijkheid die houdt van orde en overzichtelijkheid. Deze drang naar functionaliteit vertaalt zich in een doordachte benutting van plaats wat naast een optimale ruimteverdeling ook heel wat handige opbergmodaliteiten oplevert zodat het interieur altijd ordelijk en strak kan blijven.

Krachtig statement pand in unieke stijl, goed geconserveerd en instapklaar. Veel plaats dus veel mogelijkheden naar bewoning, specifieke hobby's en beroepen. Ook ideaal voor allerhande creatieve multifunctionele concepten zoals combo zelfstandige activiteit/privé of kangoeroewoning etc…
Bijkomende troeven zijn de zuid georiënteerde stadstuin, de inpandige garage en de grote droge kelder. Enige update naar moderne comfortnormen aangewezen maar de structuur is solide, de materialen waardevol en de afwerking premium.

Quality living in een uitgepuurde cosmopolitische grand chic. Rustig gelegen in een stijlvolle buurt vlakbij het bruisende hart van de trendy centrumstad Aalst.


Referentie: 698
Bouwjaar: 1938
Prijs: Verkocht
Oppervlakte grond: 220 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 271 m²
Adres: Varenlaan 12, Aalst
Varenlaan12 Aalst 43

 • Bedrooms

  5

 • 1

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 409 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Varenlaan12 Aalst 09

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Kristof Welleman

Tel: M +32 (0)498 44 26 98

Mail: kristof@architectenwoning.be

Varenlaan12 Aalst 24