Tm Aw Temse 3

Woning D

Multifunctionele solide modernistische villa (1973) met grote tuin van architect Luc Van Raemdonck voor opdrachtgever en kunstenaar Hugo Meersman. De ruime woning (+/- 450 m2 bruikbare oppervlakte) ligt in volstrekte rust en privacy temidden velden en natuur en is opgedeeld in een leefgedeelte (R) en een werkgedeelte, oorspronkelijk het atelier. De voormalige bewoners die 20j geleden het complex van de kunstenaar hebben overgekocht combineerden het privégedeelte met kantoren voor hun zelfstandige activiteit.


Mooie inkom met originele seventies voordeur. Retro hal met vestiaire en toilet. Van hieruit gaan we naar de machtige living met typisch modernistisch schuin aflopend houten reliëfplafond dat de leefruimte verbindt met de mezzanine (chill-TV ruimte) met 2 grote ramen met zicht op terras en ‘infinity’ tuin uitkijkend op alleen maar velden en ongerept groen. Dit op zich is al uniek in dichtbebouwd Vlaanderen.

Zeer mooi in de vormgeving zijn ook de open trap en de schouw met gesloten haard. Moderne praktische keuken met eiland. Boven 4 slpks en 2 bdks. Evenwichtige architectuur die rust en structuur uitstraalt met veel oog voor functionaliteit, opbergmodaliteiten en maximale benutting van oppervlaktes.

Het modernisme focust naast rationaliteit ook altijd op gezellige sociale hubs, privacy hoekjes en synergie met omringend groen vandaar de vele landschapsramen. Trap op inkom links bevindt zich het zeer ruime voormalige kunstenaarsatelier op 2 niveaus uitgezet met veel mooi binnenstromend licht en perfect onderhouden. Grote oprit, ruime parking en dubbele garage.

Villa met geweldig veel mogelijkheden in een mooie seventies retro stijl die nu opnieuw zeer in trek is met als extra nog een aantal artistieke touches van de voormalige opdrachtgever. Degelijke duurzame structuur en materialen.

De ruimtes zijn open, licht en luchtig. Goed onderhouden. Verstandige opdeling van de volumes wonen/werken dus perfect creatief in te vullen als kangoeroewoning, B&B of in mix met een studio, kantoor of atelier.

Dankzij de ruime tuin en het mooie omliggende landschap behoren ook commerciële buitenactiviteiten zoals sportparcours, fitness of yoga tot de opties. Toplocatie in volstrekte rust in het groen maar vlakbij alle voorzieningen, perfect op het knooppunt richting Antwerpen/ Brussel en Gent.Referentie: 720
Bouwjaar: 1973
Prijs: Verkocht
Type: Villa
Oppervlakte grond: 2600 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 428 m²
Adres: Landmolenstraat 13, Temse
Tm Aw Temse 21

 • Bedrooms

  4

 • 2

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 483 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Agrarisch gebied
Tm Aw Temse 25

Marc Quataert

Immophone-Partners

Nazarethstraat 6

9840 De Pinte

Tel: 0478088307

Mail: marc.quataert@hotmail.com

Tm Aw Temse 41