Tm Aw Affligem 33

Woning D

Unieke royaal uitgezette brutalistische villa (1979) ontworpen door kunstenaar, meubelontwerper en interieurarchitect Pieter De Bruyne. Het concept is luchtig opgevat in een geometrisch cleane en zeer doordachte opbouw van 3 verschillende lagen deels geschrankt over mekaar uitgezet.


Vooraan sober ingeplant de dubbele garage half onderkelderd en de kelderverdieping met technische ruimtes. Lange oprit die naar de inkom leidt rechts opzij met mooie originele De Bruyne seventies voordeur en statige inkomhal.

De zuivere strakke lijnen, de ruwe materialen afgewisseld met glanzende oppervlaktes en glas en de vele betonnen elementen geven de woning een uniek en krachtig karakter. Het is een gezellige woning maar zeker ook een ‘concept’ en een kunstwerk tot in de kleinste details.

Het interieur is zorgvuldig ontworpen met oog voor zowel functionaliteit als esthetiek. Eenmaal binnen voert de indrukwekkende speciaal ontworpen trap ons naar een niveau boven de inkom waar de trap uitmondt in een mooie hall op parket met veel binnenstromend licht en zicht op groen.

Een heel welkom gevoel om vanuit die luchtige hal links naar de magnifieke woonruimtes en keuken te gaan en rechts naar de 3 slaapvertrekken annex badkamers. Let op de echte ‘jaren ’70’ stijl met een luxueus ruimtelijk uitgezette living met zitput en een U-terras rondom de leefruimtes met vergezicht vanuit de hoogte op wuivende bomen, groen en hemel. Op de verdieping on top treffen we 1 grote inspirerende ruimte momenteel als bureau ingericht met opnieuw panoramisch zicht.

Pieter De Bruyne heeft met zijn ontwerp een tijdloze en harmonieuze leefomgeving gecreëerd. De combinatie van zijn eigenzinnige meubelontwerpen met de architectonische elementen waaronder veel beton in combo met warm hout en dynamische glaspartijen zorgt voor een unieke synergie. Dit huis biedt omwille van de grote woonoppervlakte en het speciale dakniveau veel mogelijkheden naar creatieve invulling toe.

Het is gerieflijk en comfortabel met grote garages, veel opbergmodaliteiten, terrassen en een mooie tuin. Bijkomende troeven zijn de waardevolle duurzame materialen zoals vol parket en natuursteen, de unieke De Bruyne interieurelementen, het hoge niveau van vakmanschap in de afwerking en de aandacht voor details. De woning is sinds de bouw liefdevol onderhouden met regelmatige upgrades naar moderne comfortnomen zonder ooit het concept aan te tasten en staat perfect in orde.

Prima rustige groene ligging niet ver van onze hectische hoofdstad. Alle voorzieningen close by en veel mogelijkheden voor wandelen, fietsen, recreatie en sport in de nabijgelegen groene zones. Vlotte aansluiting naar de grote verkeersaders.Referentie: 799
Bouwjaar: 1979
Prijs: Verkocht
Type: Villa
Oppervlakte grond: 1992 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 727 m²
Adres: Geukenshage 41, Affligem
Tm Aw Affligem 07

 • Bedrooms

  3

 • 3

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 187 kWh/m²
P-score: A
G-score: A
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Tm Aw Affligem 10

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Kristof Welleman

Tel: M +32 (0)498 44 26 98

Mail: kristof@architectenwoning.be

Tm Aw Affligem 32