Lvs Aw Schilde 29

Woning De Roover-Van Coillie

Modernistische woning uit 1956 van Jul De Roover op toplocatie in Schilde. Magnifiek authentiek pand ontworpen in de naoorlogse periode door de Antwerpse architect Jul De Roover. Beschermd als monument. De Roover had zeer uitgesproken progressieve antiburgerlijke idealen en zijn architectuur kadert volledig in dat stramien. Soberheid en eerlijkheid staan centraal. Integratie met de natuur is key. Ruimtes dienen gezellig te zijn als basis voor sociaal contact en menselijke warmte – de mens funktioneert maar in collectief - maar ook altijd funktioneel, practisch en elke cm² beredeneerd. Dwaze ’bourgeois’ verspilling was niet aan De Roover besteed.


Hij haalde voor zijn concepten dan ook veel inspiratie uit de Scandinavische architectuur. Het weldoordachte en tegelijk eenvoudige modernistische grondplan wordt ruimtelijk gestructureerd door discrete materiaal-, kleur- en textuurcontrasten. Jul De Roover maakt gebruik van flagstones, zichtmetselwerk, beukenhout en als kleurvlakken opgevatte vensterluiken, deuren en inbouwkasten die in mooie mix extra karakter geven aan de woning. Gelijkvloers :  luchtige spacy woonkamer met open haard, keuken annex eetkamer, bureau, tv-kamer/speelkamer of 1e slpk (met douchekamer), wasplaats en zogeheten ‘inpandige’ garage.  

Verdieping 1 telt een badkamer en 4 slaapkamers. Verdieping 2 toegankelijk via een vaste trap telt 3 kamers in enfilade. Tuin en woning vormen volledig volgens de filosofie van de Roover 1 geheel. De mens is geen geïsoleerde entiteit maar een deel van de natuur en die interactie moet zich op alle fronten  manifesteren dus ook in het wonen. Het natuurlijke karakter van de omgeving wordt bovendien extra beklemtoond door ‘organische’ beplanting en aanleg van de tuin. Dit pand is uiteraard een architecturale parel en bovendien goed bewaard met zeer veel nog originele interieurelementen. Gelegen vlakbij de Sint-Ludgardis school  in een rustige en boomrijke straat voor het dorp van Schilde.


Referentie: 514
Bouwjaar: 1956
Prijs: Verkocht
Type: Villa
Oppervlakte grond: 2400 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 330 m²
Adres: Rozenlaan 11, Schilde
Lvs Aw Schilde 29

 • Bedrooms

  4

 • 2

 • Garage

  Nee

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 638 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Lvs Aw Schilde 12

Contacteer makelaar

Immodôme

Sint-Katelijnevest 14

2000 Antwerpen

Tel: M 0468/29.08.48

Lvs Aw Schilde 19