Aw Oostende 001

Woning E

Indrukwekkend geclasseerd art-deco hoekpand opgetrokken in 1929 naar ontwerp van de Oostendse architect Andre Daniels waarvan signering in plint. Rustig gelegen in een mooie omgeving op wandelafstand van de zee met uitzicht op de hippodroom en de golfclub. Deze perfect in stijl gerenoveerde, luxueuze en zeer ruime woning bestaat uit een souterrain , 2 bouwlagen en 3 traveeën onder een gemansardeerd schilddak. Risaliserende lijstgevel in verzorgd bakstenen metselverband met verwerking van simili voor o.m. omlijstingen, hoekpartij en driedelig dakvenster. Hoektravee met nieuw ingebrachte garagepoort waarboven gebogen, beglaasde trapkast aansluitend bij brede dakkapel onder geprofileerde kroonlijst.


De architecturale gevelopbouw is kunstig, evenwichtig en clean in deze art-decostijl die nauw aanleunt bij de Nieuwe Zakelijkheid. Al het schrijnwerk is tot in detail gerestaureerd naar oorspronkelijk model. De inkom bestaat uit een magnifieke deur met beglaasde indeling voorzien van typisch gietijzeren hekwerk. De oorspronkelijke indeling van de ruimtes is grotendeels behouden. Het interieur zelf heeft wel een grondige premium update ondergaan volledig in tune met de architecturale ziel van dit classy pand. Zo zijn ondermeer houtwerk, metaalwerk en glas-in-loodinvullingen gerenoveerd met het grootste respect voor het oorspronkelijke model. De inkom met centrale gang is voorzien van een fraaie originele mozaïekvloer en gaat links via 3 afgeronde marmeren treden over in een ronde trapzaal met gelijkaardige mozaïekvloer met centrale ster- en rosasmotieven. Very stylish vertoeven kan men op de buiten patio. De prachtige houten slingertrap geeft toegang tot een octogonale centrale hal waarop de overige kamers van de bel-etage uitkomen met dito mozaïekvloeren en hoge lambriseringen. De deels beglaasde binnendeuren zijn typisch waaiervormig ingedeeld voor de rondbogige bovenlichten. Achterliggend bevindt zich nog een zitplaats met originele parketvloer in geometrisch vlechtverband. De nieuw ingerichte keuken met eetplaats is prachtig, ruim en volledig uitgerust.

De bovenverdieping heeft een centrale gang waarop 3 volledig nieuwe en premium ingerichte gastenvertrekken (slaap- en badkamers) uitkomen. Dit spectaculaire pand heeft namelijk ook een tijdje dienst gedaan als luxe bed-en breakfast. Rest nog een houten slingertrap naar de zolderverdieping. And top of the bill om in stijl te chillen : naast de coole patio ook nog een souterrain met volledig uitgeruste wellness met ondermeer golfslag jacuzzi en hammam. Dit prachtige pand is niet voor niets geclasseerd natuurlijk. De vele originele elementen zoals houtwerk, smeedijzer, geometrische ornamenten en vloeren zijn ontroerend mooi en zeer waardevol. Maar toch hangt hier geen museumsfeer : de ruimtes zijn stuk voor stuk licht en luchtig en ademen feelgood. De perspectieven zijn mooi doordacht op zicht en vergezicht. De ornamentuur focust geometrisch strak op essentie. Dit pand is tout court zalig om te bewonen. Hetzij volledig privé hetzij ook multifunctioneel inzetbaar in combo met een professionele activiteit genre bureau, studio of een andere zelfstandige invulling. Het leent zich ook perfect voor gemixte samenlevingsvormen genre co-housing of kangoeroeconcept. Goed gelegen, top in orde, alle luxe voorhanden in een onversneden cosmopolitan art-deco vibe. Beschermd als monument bij M.B. van 26/05/2005.


Referentie: 596
Bouwjaar: 1933
Prijs: Verkocht
Type: Woning
Oppervlakte grond: 237 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 630 m²
Adres: Eduard De Cuyperstraat 11, Oostende
Aw Oostende 002

 • Bedrooms

  3

 • 3

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Nee

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Ja

 • Roofed swimming pool

  Ja


EPC: 210 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Aw Oostende 003

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Kristof Welleman

Tel: M +32 (0)498 44 26 98

Mail: kristof@architectenwoning.be

Aw Oostende 038