Tm Aw Rotselaar 49

Woning G

Indrukwekkende villa bestaande uit 3 afzonderlijke delen dus geschikt als kangoeroewoning of andere creatieve invulling. Mooi voorbeeld van het zuivere brutalisme residentieel in het groen weggedoken vlakbij centrum Rotselaar.


Uniek bouwwerk in een zeldzaam ongerepte staat met heel wat ingenieuze en esthetische architecturale details. De 1e aanblik is van het totaalconcept spreekt al voor zich. Architectuur als brutalistisch statement met in mooie cadans afwisselend uitgezet zichtbaar gelaten beton en baksteen in combinatie met grote glaspartijen en warm duurzaam hout.

Het complex omvat een hoofdgebouw, een bijgebouw, een praktijk met aparte ingang en een garage waarbij alle entiteiten architecturaal volledig in tune zijn met de krachtige stijl van het hoofdgebouw. Magnifiek aan de buitenzijde is naast de zeer zuiver uitgezette belijning en de dynamische compositie van de verschillende blokken ook de consistent aangehouden ruwe betonnen overkappingen.

Verschillende terrassen verbinden de delen en verlengen de beleving van binnen naar buiten, nog versterkt door buitenmuren die de architectuur nog meer in extensie zetten en organisch linken met het omliggende groen. Mooie diepe tuin met kunstig uitgewerkte hagenpartijen. Prachtige inkom met statige passage onder een betonnen luifel.

Binnen patio met links de kleine woning/appartement en rechts de eigenlijke villa. Het interieur van het hoofdgebouw is ronduit indrukwekkend qua ruimtebeleving met een vide en zwevende verdieping met een geweldig open bureau (bib/mezzanine) als tussenruimte tussen leefgedeelte en slaapvertrekken.

De compositie is de uitwerking van een ingenieus grondplan dat de verschillende ruimtes zowel horizontaal als verticaal met elkaar verbindt. De schouw vormt het architecturale statement element dat het volledige concept draagt. De open perspectieven bieden een vergezicht binnen de woning zelf en op het mooie groen rondom. En hoewel een volledig open woonbeleving zijn in de vormgeving ook vernuftige hoeken, kanten en corners voorzien voor privacy en meer intimiteit. Let op de mix van waardevolle Oregon Pine en ruwe baksteen.

Het bijgebouwtje is een aparte kleine woning met alle voorzieningen en kan dus multifunctioneel dienst doen in een kangoeroeconcept, co-housing, ruimte voor puberende kinderen of een ander woonverhaal. Interessant is ook de ruime kelderverdieping met eveneens heel wat mogelijkheden naar invulling toe. Uniek concept.

Mooi voorbeeld van het zuivere brutalisme en dus van grote architecturale waarde. Inzet van duurzame materialen. Maximaal woongenot met overal mooi binnenstromend licht en zicht op groen. Alle elementen van de vormgeving klikken naadloos in mekaar met als apotheose de magistrale open leefruimte van het hoofdgebouw. Ruimte voor creativiteit en diverse invullingen privé/professioneel indien gewenst met parking en aparte ingang. Residentieel in het groen en vlakbij alle voorzieningen.


Referentie: 757
Bouwjaar: 1979
Prijs: Verkocht
Type: Villa
Oppervlakte grond: 2449 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 600 m²
Adres: Vijfde Liniestraat 47, Rotselaar
Tm Aw Rotselaar 42

 • Bedrooms

  7

 • 3

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 374 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Tm Aw Rotselaar 13

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Kristof Welleman

Tel: M +32 (0)498 44 26 98

Mail: kristof@architectenwoning.be

Tm Aw Rotselaar 17