Tm Aw Tienen 19

Woning G

Authentieke modernistische fifties bungalow in groene rustige omgeving. Zeer veel mee te doen omdat vormgeving, opbouw en indeling van volumes zo mooi zijn uitgewerkt in de originele naoorlogse moderne stijl met alle typische elementen aanwezig.


Zo is er de rationele component van het modernisme met een zuivere geometrische belijning voor een maximale benutting van beschikbare oppervlakte, veel opbergmodaliteiten voor een immer cleane look en grote glaspartijen om te profiteren van natuurlijk binnenstromend daglicht Glazen deuren zorgen dan weer voor een luchtig en transparant geheel met mooie perspectieven.

Daarnaast is het modernisme ook een architecturale stroming die extreem veel belang hecht aan feelgood en verbondenheid tussen mensen en tussen mens en natuur. Vandaar ook hier aangename luchtige living spaces met een zithoek om gezellig samen te nestelen rond een centraal ‘oeroud vuurelement: de open haard. En altijd van overal mooi zicht op de tuin.

Naast glas zien we in het interieur ook veel baksteen, warm hout en contrasterende kleuren voor een dynamische esthetiek. De eetkamer loopt door naar een gerieflijke keuken die directe toegang biedt naar een terras. Het modernisme ziet een woning of menselijke constructie als een organisch element ingebed in de natuur vandaar zoals bij dit huis ook meerdere terrassen om voluit van het buitenleven te genieten en grote ramen om altijd voeling te houden met omringend groen.

Het interieur loopt als het ware verder naar buiten wat de ruimtes ook optisch in extensie zet. De woning beschikt verder over 4 ruime slaapkamers met grote ramen en gerieflijke ingebouwde kasten. De badkamer is functioneel ingericht met moderne voorzieningen. De grote goed onderhouden tuin is zeker een toegevoegde waarde ondermeer door de verschillende zithoeken of‘cosy hubs’en de weelderige beplanting.

Zeer aangename woning en opportuniteit wegens de zuiver modernistische vormgeving. Stijlvol en sereen door de rationele uitgebalanceerde architectuur. Gerieflijk, solide gebouwd met mooie materialen en een picco bello afwerking. Prima rustig gelegen weggedoken in het groen maar toch vlakbij alle mogelijke voorzieningen en aansluitingen met hoofdwegen.


Referentie: 868
Bouwjaar: 1963
Prijs: Prijs op aanvraag
Type: Woning
Oppervlakte grond: 925 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 224 m²
Adres: Oplintersesteenweg 231, Tienen
Tm Aw Tienen 20

 • Bedrooms

  4

 • 2

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 604 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Tm Aw Tienen 05

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Kristof Welleman

Tel: M +32 (0)498 44 26 98

Mail: kristof@architectenwoning.be

Tm Aw Tienen 06