Tm Aw Aaigem 26

Woning H

Unieke abstract brutalistische villa (1982) temidden het groen van architect Eugeen Liebaut. Extreem sober en naturel gesloten vooraanzicht. De gebouwen van Liebaut lijken op het 1e gezicht autonome objecten. De abstract geometrische vormgeving sluit aan bij de avant-garde van de jaren ’20, in het bijzonder het purisme van Le Corbusier en het suprematisme van Malevich.


Liebaut realisaties drukken zich uit in een helder idioom dat sterk afsteekt bij de gebruikelijke fermettes van de doorsnee Vlaamse verkaveling. Het grondplan is symmetrisch en zuiver. Vanuit die filosofie is ook het materiaalgebruik opgevat : natuurlijk, eenvoudig en eenvormig doorgetrokken voor een rustgevend gevoel en mooie perspectieven.

Liebaut werkt graag met hout en baksteen. Ruw bekist beton komt ook veelvuldig voor. De vloeren worden consequent in dezelfde tegels doorgetrokken. Machtig brutalistisch is dat de constructies overal zichtbaar worden gelaten. What you see is what you get.

Let ook op de dynamische inplant van de enorme geometrisch creatieve landschapsramen, uitsprongen en hellende glaspartijen die in elke ruimte vergezicht opleveren op de immer wisselende seizoenen. De natuur is hier een integrerend deel van de woonbeleving.

Grote leefruimte met originele keuken en aparte eetplaats in ruime mooi geblokte volumes en hoge luchtige plafonds. Trap in hout naar verdieping met verschillende slaapkamers en badkamer. Mooie terrassen. Grote tuin met infinity zicht op achterliggende velden.

Magnifieke krachtige vormgeving die intact bewaard is. Duurzame structuur. Eerlijke brute materialen. Geen storende elementen of nutteloze garnituren. Natural living rustgevend in het groen. Goed gelegen.


Referentie: 716
Bouwjaar: 1982
Prijs: Verkocht
Oppervlakte grond: 732 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 224 m²
Adres: Aaigembergstraat 63, Erpe-Mere
Tm Aw Aaigem 05

 • Bedrooms

  5

 • 1

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 328 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Tm Aw Aaigem 21