Drapstraat1 Gijzegem 03

Woning H&F

Gerenoveerde instapklare modernistische bungalow uit 1978 op mooi perceel naar ontwerp van architect Roger Buelens uit Lebbeke. Eigen woning van Marieke Fortuin van KNAP architecten, het bureau dat ook de renovatie heeft gedaan.


Insteek hierbij was behoud van de oorspronkelijke structuur en elementen met tegelijkertijd een upgrade naar moderne comfort- en energienormen. De modernistische visie is overal consequent met veel liefde gerespecteerd.

Resultaat is een mooi, strak uitgelijnd en evenwichtig uitgebalanceerd architecturaal concept dat hoog scoort op seventies nostalgie. Er is maximaal ingezet op een ruime woonbeleving met focus op comfort, feelgood en doordachte gerieflijkheid zoals opbergmodaliteiten.

Woonoppervlakte wordt maximaal benut. Elke ruimte heeft een eigen sfeer en invulling. Grote open dubbele living, eetplaats en open keuken met centraal werkblad. Strakke in formatie uitgezette landschapsramen creëren in alle ruimtes een luchtige woonervaring met extensie binnen/buiten, ruime perspectieven en vergezichten op ongerept groen.

De woonkamers stretchen in een organische dynamiek uit naar het terras dat uitloopt naar de grote tuin met zicht zover het oog reikt op natuur.

Overhangende luifels over de volledige lengte van het terras waardoor compacte intimiteit gecreëerd wordt en aangename schaduw bij fel zonlicht. Boven 4 slaapkamers en 2 badkamers. Extra troef is de dubbele garage.

Aangename woning qua vormgeving. Open, luchtig en gerieflijk met kwalitatieve materialen zoals duurzaam hout en natuursteen in premium afwerking. In dit concept is de seventies vibe integraal behouden.


Referentie: 733
Bouwjaar: 1978
Prijs: Verkocht
Type: Villa
Oppervlakte grond: 1521 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 268 m²
Adres: Drapstraat 1 , Gijzegem
Drapstraat1 Gijzegem 35

 • Bedrooms

  4

 • 2

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 269 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Drapstraat1 Gijzegem 12

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Kristof Welleman

Tel: M +32 (0)498 44 26 98

Mail: kristof@architectenwoning.be

Drapstraat1 Gijzegem 38