Tm Aw Liedekerke 01

Woning Heeremans-Moens

Voormalige dokterswoning met praktijk (1938) naar ontwerp van Huib Hoste. Geklasseerd als woning Heeremans-Moens. Unieke modernistische tuin en voortuin ontworpen door Jean Canneel-Claes.


De rechthoekige in een zuiver afgetekend volume opgetrokken woning (2 bouwlagen) is een hoogstandje van de interbellum art-déco en ademt cosmopolitische grandeur.

In perfecte staat. Alle waardevolle elementen en materialen intact.
De ruimtes zijn open en luchtig met elk een eigen compacte sfeer.
Esthetiek gaat gepaard met functionaliteit vandaar ook opbergmodaliteiten. Houten meubilair (Hoste circa 1950) uitgevoerd door De Coene.

Grondplan is een soepel circulatiepatroon rond de centraal ingeplante traphal die de verbinding vormt tussen privé ruimtes links en uitspringend volume van de dokterspraktijk rechts. Unieke glas-in-loodramen (Hoste) beletten inkijk.

1everdieping met 4 slaapkamers en 2 badkamers en mooie ‘lounge room’ met terras. Extra verdieping onder dak oorspronkelijk voor personeel.

Fantastische tuin van Jean Canneel-Claes bekend om zijn modernistische landschapsontwerpen. Virtuoos concept met als hoofdbetrachting vloeiend opgaan in het landschap.
Vanaf het hoofdterras daalt een pad van betontegels af naar de eigenlijke tuin die via een sequentie van ingrepen zoals tegelpaden, hagen en benedenterras naadloos de niveauveranderingen van de omliggende natuur volgt.

Exclusief en stijlvol wonen in een prachtige rustgevende vibe.

Veel potentieel naar invulling toe in de zin van guest house, extra ruimtes voor studio, bureau of atelier en mogelijkheden voor co-housing en andere samenlevingsconcepten.
Onroerend Erfgoed.


Referentie: 676
Bouwjaar: 1938
Prijs: Verkocht
Type: Woning
Oppervlakte grond: 2493 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 435 m²
Adres: Houtmarktstraat 45, Liedekerke
Tm Aw Liedekerke 09

 • Bedrooms

  5

 • 2

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 754 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Tm Aw Liedekerke 11

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Kristof Welleman

Tel: M +32 (0)498 44 26 98

Mail: kristof@architectenwoning.be

Tm Aw Liedekerke 35