Tm Aw Deurne 24

Woning I

Magnifieke ruime art-déco rijwoning met garage in perfecte staat. Gelegen aan het Rivierenhof, het grootste park van Antwerpen. Harmonisch ingebed in een architecturaal hoogwaardige buurt met verschillende exclusieve panden in diverse bouwstijlen.


De woning in kwestie vinkt af op alle parameters die de art-déco zo iconisch en gegeerd maken. Lees: een uitgebalanceerde mix van afgemeten geometrische lijnen, vlakken en perspectieven in combinatie met gebogen bootvormen en hoeken. Kenmerkend zijn verder de dikwijls explosieve kleurcontrasten terug te vinden in glasramen, vloeren en ornamenten.

De voorgevel van dit pand is uitgezet in een sober gedoseerde architectuur typisch ‘nieuwe zakelijkheid’. De benedenverdieping is zeer ruim en luchtig met veel lichtinval en ruimtes die in mekaar overvloeien wat een indrukwekkend bijna filmisch perspectief oplevert. De witte muren zijn uiteraard bewust om het lichtspel nog meer schakeringen en vrij spel te geven, de volumes optisch te vergroten en de zuivere belijning van de vormgeving te respecteren.

Machtige living met veel origineel bewaarde interieurelementen. Let op de waardevolle parketvloer. Keuken met kleuren en houtsoorten volledig in tune met de late jaren 30 inclusief functionele bijkeuken met opbergmodaliteiten. Uniek is een aansluitend vernieuwd aangebouwd gedeelte met de eetplaats die doorloopt naar een aparte tv-hoek/leefruimte.

De originele trap met typisch metalen leuning voert naar de verdieping met de ruime slaapkamers en vernieuwde badkamer volledig in de vibe van de architectuur van het huis. Deze woning is top op het vlak van stijl en authenticiteit. Volledig in orde op premium niveau. Showcase voor een moderne art déco woning omwille van het zorgvuldige behoud van de originele sfeer, materialen en elementen maar met een smart update naar de veeleisende woonbeleving van vandaag.

Locatie is perfect. Naast een immens eeuwenoud park voor wandelen, cultuur, sport en horeca met gezellige terrassen. Op een boogscheut van het centrum in een rustige architecturale high end buurt. Met garage en eigen standplaats voor de deur. En een vlotte aansluiting naar de verkeersaders.


Referentie: 778
Bouwjaar: 1935
Prijs: Verkocht
Type: Woning
Oppervlakte grond: 225 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 259 m²
Adres: Plankenbergstraat 169, Deurne
Tm Aw Deurne 03

 • Bedrooms

  4

 • 1

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 194 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Tm Aw Deurne 10

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Kristof Welleman

Tel: M +32 (0)498 44 26 98

Mail: kristof@architectenwoning.be

Tm Aw Deurne 18