Tm Aw Bertem1 1

Woning L

Ruime modernistische woning uit 1969, authentiek geconserveerd met grote garage en mooie tuin, gesitueerd in een aangename woonwijk met uitsluitend modernistische concepten.


Ondertussen zijn dat type vrijwel intact bewaarde woningen uit die stijlrichting niet meer zo evident te vinden in Vlaanderen en bijgevolg omwille van de uitgesproken architecturale meerwaarde zeer waardevol en gegeerd.

De woning in kwestie is knap geconcipieerd en vinkt af op alle hoofdkenmerken van het modernisme: esthetisch mooi uitgebalanceerd in een evenwichtige vormgeving met inzet van zichtbare baksteen, beton in contrast met witgeschilderde muren, veel ramen met zicht op groen en overal warm hout waaronder dikwijls plafonds en vaste interieurelementen.

De architectuur geeft rust en straalt ook orde uit, een belangrijk aandachtspunt van het modernisme. Rust kan maar heersen als een woning overzichtelijk gehouden wordt vandaar veel oog voor functionaliteit in de zin van maximale benutting van oppervlaktes, kastelementen en opbergmodaliteiten.

Wat deze woning betreft is de voorgevel alleen al onversneden jaren ’60 nostalgie met inzet van glazen elementen, zichtbare betonoverkappingen en contrastelementen zowel in kleur als materialen. De ruimtes zijn mooi en ruim qua indeling met maar liefst 4 slaapkamers op de verdieping en nog een spatieus bureau op het gelijkvloers. Via de originele houten trap kom je uit in de luchtige leefruimte met dakraam, landschapszicht op groen en extensie naar een mooi overkapt terras.

De zuidelijk georiënteerde tuin rondom is knap ingebed in het heuvelachtige landschap. Keuken en badkamer met ligbad en douche zijn verstild in de tijd maar in goede staat. Let doorheen de woning op de vele mooie originele vaste interieurelementen in hout zoals wandkasten en bureaus. Garage voor 2 wagens. Verwarming op gas.

Deze eengezinswoning is prachtig qua vormgeving, in originele staat, altijd picco bello onderhouden en opgetrokken uit solide duurzame materialen met veel waardevolle vaste elementen. De vibe is zuiver sixties. De locatie is ook prima wegens rustig gelegen in een mooie stijlconsistente modernistische wijk met veel aangenaam groen en toch vlakbij het centrum en de belangrijke invalswegen


Referentie: 751
Bouwjaar: 1969
Prijs: Verkocht
Type: Woning
Oppervlakte grond: 656 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 282 m²
Adres: Gloriantlaan 4, Bertem
Tm Aw Bertem1 10

 • Bedrooms

  4

 • 1

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 262 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Ja
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Tm Aw Bertem1 14

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Kristof Welleman

Tel: M +32 (0)498 44 26 98

Mail: kristof@architectenwoning.be

Tm Aw Bertem1 4