Aw Koekelberg 30 Of 30

Woning M

Burgerwoning in Vlaamse neo-Renaissancestijl met typisch asymmetrische compositie. Gesigneerd op de benedenverdieping “P(ierre). NETELS. ARC-.” en gedateerd boven de deur met ANNO 1914. Gelegen in een residentiële wijk in Laken, rustig en vlakbij de hectische binnenstad van Brussel.


Werd bekroond in de gevelwedstrijd die de gemeente Laken voor de jaren 1913 tot 1915 organiseerde. Statige constructie met trapgevel in rode bakstenen in accenten uitgezet met witte en blauwe steen en dubbele partijen ramen. Kenmerkend zijn de horizontale lijnen die de gevel in vlakken en blokken verdelen en de kruiskozijnen. Originele deur en Mullion spiegel. Mooie classy inkom. 3 verdiepingen waarvan 1 onder dak met telkens zuiver uitgelijnde luchtige ruimtes. De waardevolle originele elementen en materialen zijn bewaard waarvan getuige oa de magnifieke trap,

de vloeren en het talrijk voorhanden zijnde craftmanship zoals de smeedijzeren details. Perfect in orde en minimalistisch uitgezet in sober kleurenpallet zodat de volle focus gaat naar de uitgebalanceerde architecturale vormgeving. Mooi terras als uitloper van de master bedroom op de 2de verdieping. Klein stadstuintje met potentieel voor wie stijlvol wil laten aanleggen. Mooi klassiek high quality pand geconserveerd met liefde voor de oorspronkelijke ziel. Prachtige gevel. Interieur perfect te tunen naar licht en luchtig trendy wonen en werken. De woning ademt feelgood. Goed gelegen ook in de mooie groene hub die Laken heet vlakbij alle voorzieningen.


Referentie: 606
Bouwjaar: 1914
Prijs: € 595.000
Type: Woning
Oppervlakte grond: 127 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 400 m²
Adres: Emile Bockstaellaan 161, Laken
Aw Koekelberg 3 Of 30

 • Bedrooms

  4

 • 2

 • Garage

  Nee

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 311 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Aw Koekelberg 10 Of 30

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Kristof Welleman

Tel: M +32 (0)498 44 26 98

Mail: kristof@architectenwoning.be

Aw Koekelberg 18 Of 30