Tm Aw Duffel 01

Woning M

Ruime modernistische bungalow begin jaren '70 in originele architectuur. Eigen woning met tuin en zwembad van architect E. Spiessens die zich voor zijn ontwerp liet inspireren door het Californische modernisme van de hippe jaren 60.


Het pand is perfect bewaard in de oorspronkelijke staat inclusief alle originele elementen en door de jaren heen zorgvuldig onderhouden. Geometrisch uitgezet concept met consequent doortrekken van dezelfde materialen in functie van balans, ruimte en perspectief.

Witgeschilderde buitenmuren en bakstenen basis gecombineerd met raam- en deurwerk scheppen rust en accentueren tijdloosheid. De woonvolumes zijn rationeel doordacht met optimalisatie van de beschikbare oppervlakte maar zoals gebruikelijk in het modernisme ook met veel oog voor een aangename woonbeleving.
De combinatie natuurstenen vloer en witte muren wordt doorheen de volledige woning aangehouden. Onderkoelde soberheid die bewust in contrast wordt gezet met de warme houten reliëfplafonds die voor een geborgen nestgevoel zorgen. De grote landschapsramen met zich op groen zorgen voor de extra speelse touch van licht en luchtigheid.

Mooie statement inkom. De sixties heten u welkom. Living met prachtige open haard als eye catcher uitlopend op een terras met daaronder een 2de terras met zicht op het zwembad. Aansluitend in het verlengde de originele keuken en de eetplaats. Verder 3 slaapkamers, bdk, garage en grote voortuin.

Parel van het modernisme en geschikt als gezinswoning of atelierwoning voor de combinatie zelfstandige activiteit en wonen. Bijkomende troef naast locatie en waardevolle architectuur is de grote tuin met vergezicht over akkers en ongerepte natuur, zwembad en volgroeide bomen.Referentie: 690
Bouwjaar: 1973
Prijs: Verkocht
Type: Villa
Oppervlakte grond: 1698 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 292 m²
Adres: Waarloossteenweg 93, Duffel
Tm Aw Duffel 17

 • Bedrooms

  3

 • 2

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Ja

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 465 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Tm Aw Duffel 06

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Kristof Welleman

Tel: M +32 (0)498 44 26 98

Mail: kristof@architectenwoning.be

Tm Aw Duffel 04