Tm Aw Vilvoorde 1

Woning M

Brutalistische bel-étage hoekwoning onder plat dak met terras, tuintje en inpandige garage. Authentiek bouwwerk en concept uitgevoerd naar ontwerp van niemand minder dan de iconische Belgische architect - ontwerper Roger De Winter.


Mooie zuivere vormgeving. Clean uitgezette gevel in de typische mix zichtbaar beton, baksteen en glas. Coole inkom met originele deur en ornamentuur. Bij het binnenkomen valt direct de originele zwevende trap op als verbindend element van de verschillende bouwlagen en eye-catcher van de woning. Links op de benedenverdieping een bureau met zicht op de tuin.

De leefruimtes bevinden zich op verdieping 1 en vloeien organisch in mekaar over met overal licht, zicht en een terras over de volledige breedte zowel vooraan als achteraan. Let op de prachtige vormgeving van de originele open haard. De keuken is apart en toegankelijk via een deur maar is eveneens verbonden met eetruimte via het terras.

Op de bovenverdieping 3 slaapkamers en een badkamer gegroepeerd rond de traphal. Zeer mooie verstandig ingedeelde woning waarbij elk detail is doordacht en de woonoppervlakte door de knappe vormgeving maximaal wordt benut.

Lijnen, perspectieven en vlakken zijn geometrisch evenwichtig uitgewerkt wat een cleane indeling en uitwerking oplevert. Strak maar toch nostalgisch cosy ondermeer door de typische modernistische touch met veel hout.

De woning is bovendien architecturaal extra waardevol omwille van het unieke interieur volledig ontworpen door de grote Roger De Winter himself. En wat ons zeer gelukkig maakt is dat zoveel van die originele elementen groot en klein intact zijn bewaard zoals klinken, vaste meubelstukken en natuurlijk de 2 topstukken zijnde de zwevende trap en de geweldige open haard.

Bijkomende troef is de multifunctionele invulling. Zo is er op het gelijkvloers een mooie bureauruimte met mogelijkheden voor vrije, zelfstandige of artistieke beroepen. Goed gelegen, garage, terras en nog een tof tuintje dat mogelijkheden biedt.


Referentie: 756
Bouwjaar: 1970
Prijs: Verkocht
Type: Woning
Oppervlakte grond: 197 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 228 m²
Adres: Populierstraat 9, Vilvoorde
Tm Aw Vilvoorde 15

 • Bedrooms

  3

 • 1

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 316 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Ja
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Tm Aw Vilvoorde 23

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Kristof Welleman

Tel: M +32 (0)498 44 26 98

Mail: kristof@architectenwoning.be

Tm Aw Vilvoorde 4