Tm Aw Gent 02

Woning M

Machtig burgerhuis in art déco met weelderige groene stadstuin en veel perfect bewaarde originele elementen. Statig gelegen in het zogeheten Miljoenenkwartier, de architecturale wijk van Gent gedrapeerd rond een mooi lommerrijk park met veel eeuwenoude bomen en bloeiende struiken, vlakbij het station gent St-Pieters.


Architect van dit meesterwerk is de bekende Jules Lippens die van grondplan tot de kleinste details inzake afwerking en interieur, de vormgeving consequent heeft doorgetrokken.

De gevel is gekenmerkt door opvallend baksteenwerk met witte en blauwe tegelaccenten die typisch voor de art déco een structureel patroon beogen door een contrastwerking in het kleurenpallet. De hoofdingang is imposant chique en elegant zoals het voor de burgerij hoorde in die tijd, met een overhangend dak, ondersteund door sierlijke kolommen. De voordeur is een meesterwerk van vormgeving op zich.

Art-déco highlights in het interieur zijn de glas-in-loodramen, het schrijnwerk op maat, de indrukwekkende centrale trapconstructie, de niveauverschillen met bijv. een kunstig verlaagd plafond met verlichting en de vele originele vloeren. De zwart-witte marmeren schaakbordvloeren bijvoorbeeld geven een klassieke, tijdloze uitstraling. De dubbele deuren met gedetailleerd glas-in-lood zorgen voor een unieke lichtspeling.

Alle elementen van deze woning zijn stijlvol, uitgezet in de mooiste materialen en van het hoogste niveau van afwerking. De woning is bovendien niet alleen een architecturale parel, ook de structurele indeling van de ruimtes is verrassend modern met aangenaam luchtige volumes die dankzij de grote ramen de natuurlijke lichtinval en esthetiek van het huis optimaliseren.

Op het gelijkvloers de living rooms, aparte keuken die toegang geeft tot de stadstuin en apart bureel. Boven zoals gebruikelijk slpks en bdks. De woning is volledig onderkelderd. Naar invulling toe is er omwille van de grote woonoppervlakte veel potentieel voor bijv. grote gezinnen of andere creatieve samenlevingsvormen. Ook een bureau, kantoor, studio etc… kan hier perfect.

Prachtige woning met grote historische charme, ruim, solide met het nodige comfort, perfect gelegen in een buurt met niets dan architecturale topwoningen en op wandelafstand van het station. Daarnaast is er in de loop der jaren een upgrade gebeurd naar modern wooncomfort dus the best of 2 worlds treft u hier.


Referentie: 863
Bouwjaar: 1931
Prijs: € 965.000
Type: Woning
Oppervlakte grond: 315 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 312 m²
Adres: Vrijheidslaan 2, Gent
Tm Aw Gent 09

 • Bedrooms

  6

 • 1

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 429 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Tm Aw Gent 08

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Kristof Welleman

Tel: M +32 (0)498 44 26 98

Mail: kristof@architectenwoning.be

Tm Aw Gent 07