Aw Steenokkerzeel 110518 3 Of 24

Woning Meyer

Magnifieke modernistische woning bouwjaar 1962 ontworpen door Belgian hero architect Lucien Engels voor de familie Meyer. Alles klopt aan dit concept : de verhoudingen, het geometrische lijnenspel en de op extensie bedachte perspectieven. Donkere bakstenen op rechthoekige plattegrond. Houten wanden en dubbelgeknikt plat dak. Rechthoekige muuropeningen en mooie strategische inplant van grote symmetrische vensterpartijen. Uber coole zichtbare betonnen constructie.


In de lengte gestretchte balkons waarvan op de verdieping 1 overdekt –een typische Lucien Engels touch. De eigenlijke leefruimtes zijn op de 1e verdieping in de vorm van een bel-étage : een prachtige living annex keuken, 4 slaapkamers en 3 badkamers. Tussen traphal met magnifieke originele trap en leefruimte zorgt een impressionante glazen wand voor mooi instromend licht zodat de hal niet verdonkert. De benedenverdieping met niveauverschillen bestaat uit verschillende zeer mooie ruimtes die polyvalent kunnen ingezet worden bijvoorbeeld ook als volwaardig appartement of praktijkruimte, kantoor of studio etc..

Momenteel zijn er oa 2 livings en een keuken wat handig is als er buiten gegeten wordt of als er happenings zijn in de zeer mooie tuin met zicht op Kasteel Ter Ham. De woning kent op die manier een extensie naar het outdoor living gebeuren. Troef architecturaal is ook de geïntegreerde impandige garage. Top concept. Evident. Lucien Engels : need we say more. Het pand is bovendien in zeer goede staat wegens in 2002 volledig gerestaureerd tot in de kleinste details met groot respect voor het originele concept. Er is ook behoorlijk geïnvesteerd in premium akoestische isolatie van ramen maar ook dak wat zorgt voor een aangename rust en blokkeren van mogelijke buitengeluiden. Magnifiek pand.


Referentie: 577
Bouwjaar: 1962
Prijs: Verkocht
Type: Woning
Oppervlakte grond: 1436 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 320 m²
Adres: De Coutereaulaan 11, Steenokkerzeel
Aw Steenokkerzeel 110518 1 Of 24

 • Bedrooms

  4

 • 3

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 254 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Aw Steenokkerzeel 110518 13 Of 24

Annick Puttemans

CO IMMO

Tel: 0491/253178

Mail: annick@co-immo.be

Aw Steenokkerzeel 110518 20 Of 24