Tm Aw Herzele 1

Woning P

Authentieke modernistische bungalow uit 1972 op mooi perceel naar ontwerp van architect Armand Carryn, weggedoken in het landschap met tuin en fantastisch vergezicht op omringende velden. Mooi strak uitgelijnd en evenwichtig uitgebalanceerd architecturaal concept dat hoog scoort op seventies nostalgie.


Massieve blok met kleiner geometrisch element on top. Mogelijkheid voor dakterras. Lange oprijlaan met garage en inkom op het einde. Zowel de centrale inplanting op het perceel als de vele in strakke formatie uitgezette landschapsramen creëren in alle ruimtes een zeer open luchtige woonervaring, mooie perspectieven en vergezichten op groen.

Grote open living, eetplaats en 2 keukenhoeken waarvan 1 kan gemaakt worden. 4 slaapkamers, badkamer, garage en berging. De modernistische visie is overal geprononceerd doorgetrokken bijvoorbeeld in de typische contrastelementen zoals witgeschilderde baksteen en zwarte houten ramen.

Ook zeer mooi en zeer jaren ’70 zijn de overhangende luifels over de volledige lengte van het terras waardoor compacte intimiteit gecreëerd wordt en aangename schaduw bij fel zonlicht. De leefruimtes zijn functioneel en zeer bestudeerd op evenwichtige proporties. Woonoppervlakte wordt maximaal benut.

Naast die rationalistische component is er in het modernisme ook een grote gevoeligheid voor de sociale dimensie: samen zo gezellig mogelijk wonen in een zo nauw mogelijk contact met de natuur die een integrerend deel van de beleving moet zijn. Elke ruimte heeft een eigen sfeer en invulling.

De woning in kwestie is fantastisch qua vormgeving, open en ruim in originele staat met alle authentieke elementen intact bewaard maar dus evident aan een upgrade toe.


Referentie: 715
Bouwjaar: 1972
Prijs: Verkocht
Type: Woning
Oppervlakte grond: 2118 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 450 m²
Adres: Borsbekestraat 154 , Ressegem
Tm Aw Herzele 25

 • Bedrooms

  4

 • 1

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 441 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Tm Aw Herzele 3

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Kristof Welleman

Tel: M +32 (0)498 44 26 98

Mail: kristof@architectenwoning.be

Tm Aw Herzele 8