Terlindenweg96 Asse 18

Woning T

Authentieke functionalistische villa volledig in sixties vibe (1967). Weggedoken in het groen met garage, mooie tuin en vergezicht. 1 van de weinige woningen in Vlaams Brabant van architect Jozef Lietaert, vooral bekend van de kunstenaarswoningen van Octave Landuyt en Jef Wauters.


Afgeschermd van alle inkijk aan de voorkant. Doordachte functionele benutting van de beschikbare woonoppervlakte (192m²) in aangename volumes in strak cleane vormgeving met consequent witte muren.

Typisch voor het modernisme is dat gezelligheid ook altijd een plaats moet krijgen. De mens is een sociaal dier vandaar gezellige hoekjes en kantjes en zelfs 2 zithoeken waaronder 1 in de ronde uitsparing, beide verwarmd door de custom open haard: het centraal ‘samen zijn’ gegeven.

Daarnaast is voeling met de natuur in modernistische optiek absoluut essentieel voor menselijk welzijn vandaar landschapsramen om buiten naar binnen te trekken en omgekeerd. Let in die context ook op het royale terras in de hoogte met vergezicht op niets dan steeds wisselende natuur.

Duurzaam en solide zowel qua structuur als ingezette materialen pand in jaren 60 vormgeving. Een verborgen parel harmonieus ingeplant in het groen in alle rust en harmonie. Wel vlakbij invalswegen en alle voorzieningen. En op een boogscheut van de hectiek van de grootstad.


Referentie: 746
Bouwjaar: 1967
Prijs: Verkocht
Type: Villa
Oppervlakte grond: 1660 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 192 m²
Adres: Terlindenweg 96, Asse
Terlindenweg96 Asse 06

 • Bedrooms

  3

 • 1

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 860 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Terlindenweg96 Asse 08

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Kristof Welleman

Tel: M +32 (0)498 44 26 98

Mail: kristof@architectenwoning.be

Terlindenweg96 Asse 15