Lvs Aw Schaarbeek 20

Woning V

Art-déco parel in Schaarbeek van architect Jos Bal. Begin 20e eeuw werd het toenmalige dorp aan de Brusselse rand verfraaid met de aanleg van ondermeer de prestigieuze Louis Bertrandlaan. Nieuwe groene wijken zien het daglicht en de bemiddelde burgerij voor wie al die fraaie panden bedoeld zijn doet een beroep op de allerbeste architecten. Tot het repertorium behoren Victor Horta, Gustave Strauven, François Hemelsoet en ietsje later Jos Bal. Van zijn hand is dan ook deze majestueuze hoekwoning met zicht op het Josafatpark.


Magnifieke architectuur in al haar doordachte symmetrie gebaseerd op een mix van afgemeten geometrische lijnen, vlakken en perspectieven in combinatie met gebogen bootvormen en afgeronde hoeken. Kenmerkend voor deze fase in de art déco zijn verder de fantastische kleurcontrasten en de bewuste materiaalcontradicties zoals inzet van warm hout in combinatie met koude marmer en ijzer/staal. Deze woning lijkt verstild in de tijd. Alle originele elementen zijn nagenoeg intact wat uitzonderlijk is voor het sloopgrage België. Inkomhal in oversneden art-deco. Grote living met veel lichtinval. De ruimtes ademen licht, lucht en beleving. Prachtige halfopen keuken met typische bijkeuken. Origineel parket en authentieke waardevolle glasramen die colour block lichtvlakken opleveren veranderlijk in vorm en schakering volgens het uur van de dag.

Glanzende granito vloeren, nissen en brandglazen. 4 à 5 slaapkamers met on top de master bedroom met terras kijkend over de wuivende bomen van het park. Eigen garage. Conclusie : stijlvol, filmisch royaal en vrijwel ongeschonden pand in de ‘very cool & classy’ zakelijke art-déco stijl. De art-déco kent namelijk momenteel wereldwijd een revival waardoor dergelijke vrijwel originele dus schaarse panden heel fel gegeeerd zijn. De woning is bovendien residentieel gelegen op wandelafstand van winkels en parken met openbaar vervoer voor de deur. In de groene long rond Brussel. Perfect onderhouden. Need we say more ? Buitenkans.


Referentie: 504
Bouwjaar: 1932
Prijs: Verkocht
Type: Villa
Oppervlakte grond: 80 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 300 m²
Adres: Avenue Louis-Bertrand 118, Schaerbeek
Lvs Aw Schaarbeek 50

 • Bedrooms

  4

 • 3

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Nee

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Ja

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 343 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Lvs Aw Schaarbeek 38

Contacteer makelaar

BIFC

Avenue Wellington 21

1180 Brussel

Tel: M 32475948294

Lvs Aw Schaarbeek 01