Thumbnail 43766847 1490435647726893 4622712857333596160 O

Woning V - Depots Pyrex

Uber coole loft in machtig industrieel complex in Molenbeek op terrein van zo’n 4000 m². Het bijbehorende depot werd in de jaren ‘20 gebouwd als opslagplaats voor Pyrex, iconische fabrikant van vuurvast glaswerk en keramiek. Het typische herenhuis vooraan functioneerde als kantoor. Het visionaire Brusselse architectencollectief Architectslab sloopte midden in het perceel een verkommerd stuk van het gebouw zodat er 2 zuivere volumes overbleven, gescheiden door een binnenkoer.


Elk van die volumes behield een centrale patio waarrond per verdieping 2 lofts werden opgetrokken. Het herenhuis werd in 3 appartementen opgedeeld. Elke woonunit heeft een eigen terras maar het is de gemeenschappelijke buitenruimte met zwembad die het project stuurt. Het appartement in kwestie bevindt zich in het herenhuis en is ronduit magnifiek. Veel ruimte, licht en zicht. Een eigen cosy terras door groen omgeven toegankelijk zowel vanuit de living als de keuken. Alle luxe en update comfort. Inzet van hedendaagse duurzame materialen. Behoud en mooie integratie ook van oorspronkelijke elementen zoals moulures en vloeren wat het geheel de bijzondere vibe geeft van een industrieel complex.

De foto’s spreken voor zich. Extra troeven zijn garage en gemeenschapelijke rooftop. Dit is een luxueus en gedurfd project. Perfect geïntegreerd in een woonbuurt. De renovatie heeft weinig impact gehad op de straat. De oorspronkelijke grandeur is integraaal behouden met focus op evenwicht en een serene uitstraling van een ooit bloeiend immens groot industrieel pand temidden de stad. Zeer gunstige prijs dus absolute opportuniteit. Zal bovendien gezien architecturale meerwaarde, afwerkingsniveau en trendy karakter van dergelijke woonconcepten zeer snel in waarde naar omhoog schieten. Nu kopen.Winnaar architectuurwedstrijd BIS18.


Referentie: 598
Prijs: Verkocht
Type: Appartement
Oppervlakte grond: 195 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 185 m²
Adres: Ulensstraat 84, Sint-Jans-Molenbeek
Aw Brussel 005

 • Bedrooms

  2

 • 1

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Nee

 • Swimming pool

  Ja

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 229 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Aw Brussel 016

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Kristof Welleman

Tel: M +32 (0)498 44 26 98

Mail: kristof@architectenwoning.be

Aw Brussel 011