Tm Aw Marke 04

Woning V

Modernistische prefab bungalow met tuin (1972) van architecten Jos Strubbe, ontwerper van Muntplein & Sint-Clarastraat te Brugge en Yvan Claeys. Mooi evenwichtig in L uitgezet concept met brutalistische invloeden zoals de inzet binnen en buiten van ruw beton met kiezels in verwerkt.


Compacte woning in een coherent sobere esthetiek. De voorkant is minimalistisch opgevat met vooral frontaal zicht op de garage. Inkom langs zijkant. Binnen is elke ruimte diep doordacht op maximale benutting van woonoppervlakte.

De volumes worden ook opengegooid door de inzet van grote plafondhoge raamstroken over de volledige achterzijde van de woning. De typische modernistische overkappingen zorgen voor een filtering van fel licht maar laten wel aangename lage winter- en avondzon royaal binnenstromen. Veel authentieke interieurelementen zijn perfect bewaard. Gezellige leefruimtes met inzet van natuurlijke materialen zoals hout en natuursteen.

Grote landschapsramen beklemtonen de integratie met omringend groen, een focuspunt van het modernisme. De mens moet verbonden blijven met de natuur ook in een wooncontext. Pas dan kan men echt gelukkig zijn. En liefst met anderen. Zo zijn modernistische woonerven en ook flatgebouwen altijd geconcipieerd met grote parken rond en zoveel mogelijk sociaal recreatiegroen voor het hele gezin.

Mooie inkom met originele seventies voordeur en klink. Grote living annex eetplaats met overal zicht op tuin. Groot terras. Keuken van weleer. 3 slaapkamers en badkamer. Aangename tuin. Architecturaal cool concept volledig in retro vintage.

Evenwichtige ruimteverdeling die rustgevend werkt. Overal licht, zicht en zuivere perspectieven. Geen clutter, foute lijnen of overbodige ornamentuur in het modernisme. Functioneel, duurzaam en sfeervol zijn de basisprincipes. Goed gelegen.


Referentie: 708
Bouwjaar: 1972
Prijs: Verkocht
Type: Woning
Oppervlakte grond: 697 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 197 m²
Adres: O.-L.Vrouw-ten-Spiegelstraat 21, Marke
Tm Aw Marke 09

 • Bedrooms

  3

 • 1

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 419 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Tm Aw Marke 10

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Kristof Welleman

Tel: M +32 (0)498 44 26 98

Mail: kristof@architectenwoning.be

Tm Aw Marke 05