Tm Aw Anderlecht 13

Woning V

Prachtig herenhuis perfect in orde met weelderige stadstuin en inpandige garage in een rustige residentiële buurt in Anderlecht. Artistiek en historisch waardevol pand opgenomen in de inventaris van het Bouwkundig Erfgoed.


Indeling van de volumes en vrijwel alle originele elementen zijn intact behouden en zorgvuldig gerestaureerd zoals gevel, vloeren, trappen en zuilen evenals ornamenten zoals houten wandbekledingen, schouwmantels en artistiek stucwerk.

Tegelijk is op de achterbouw een update doorgevoerd naar premium moderne comfortnormen volledig in tune met de ziel van dit esthetisch verfijnde pand. Zo zijn er grote raampartijen om voluit te genieten van de tuin, moderne installaties, stijlvolle keuken en sanitair en een clean ruim terras. Voortdurende actualisatie van de inventaris om de waarde en betekenis te behouden.

Het pand heeft een typische mooi uitgebalanceerde kunstig afgewerkte patriciërsgevel en telt 3 verdiepingen. Uiteraard recent en mooi geïntegreerd is de ruime inpandige garage wat een grote extra troef is in een stedelijke context.

Statige inkomhal, licht, luchtig en elegant uitgewerkt volledig in Carrara marmer.

De royale leefruimtes bevinden zich een bouwlaag hoger met een grote moderne leefkeuken en living/eetplaats in 3 opeenvolgende compartimenten afgescheiden door originele deuren. De ruimtes vloeien perfect in elkaar over en de waardevolle visgraatparket benadrukt samen met de vele originele elementen de grandeur van dit pand.

Het voorste compartiment geeft met prachtige grote ramen uit op de straatkant, aan de andere zijde de moderne ramen met zicht op tuin en het terras.

Verdieping 2 herbergt de slaapvertrekken met master bedroom en klein terras aan de voorzijde, slaapkameres en badkamer. Tussen de bel étage en deze verdieping een tussenniveau met sanitair en dressing. De bovenste verdieping telt nog 2 slaapkamers en een badkamer.

Magnifieke woonst met grote luchtige ruimtes en veel aangenaam binnenstromend licht. Perfecte mix van elegante bel époque grandeur met strakke stylish design.

Modern comfort zorgt voor een optimaal woonplezier. Vlot middenin de stad altijd de wagen kunnen parkeren in je eigen ruime garage hoort daarbij.

De locatie van de woning is ook perfect: een oase van rust met terras en weelderige tuin met eeuwenoude boom en dit in een stedelijke context met alle voorzieningen vlakbij, op een boogscheut van hartje Brussel. Interessant is bovendien het grote bijgebouw in de tuin, nu momenteel ingevuld als muzikantenruimte en studio maar uiteraard met veel potentieel voor een bestemming naar keuze in zake inrichting en gebruik.


Referentie: 839
Bouwjaar: 1918
Prijs: € 790.000
Type: Woning
Oppervlakte grond: 350 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 503 m²
Adres: Processiestraat 13, Anderlecht
Tm Aw Anderlecht 05

 • Bedrooms

  5

 • 2

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 339 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Tm Aw Anderlecht 14

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Kristof Welleman

Tel: M +32 (0)498 44 26 98

Mail: kristof@architectenwoning.be

Tm Aw Anderlecht 09