Tm Aw Leuven 01

Woning V&C

Modernistische half open bebouwing 1964 met neoclassicistische elementen en vernuftige gelaagde opbouw. Eigen woning van architect Louis Berges. Mooie rustige wijk met veel groen, aanpalend achteraan het huis het begijnhof.


Centraal element in deze zeer aangename luchtig elegante woning is de indrukwekkende betonnen wenteltrap – check de leuning - in de leefruimte die uitgeeft op terras en tuin met originele brutalistische vijver en fontein.

Esthetische compositie met witgeschilderde betonnen elementen op de gevel.
Wit is trouwens consequent doorgetrokken in dit modernistische concept dat kenmerkend focust op verstandige functionele ruimteverdelingen met veel openheid, gezellige wooncompartimenten en veel opbergruimtes zoals ingemaakte kasten zodat het geheel altijd clean kan ogen.

Het modernisme denkt bewust rationeel na over maximale besteding van elke m² woonoppervlakte zowel naar comfort toe als naar functionaliteit en esthetiek.Verdieping met mooie slaapkamers, badkamer en extra terras.
2de verdieping met 1 grote en 2 kleinere ruimtes naar believen in te vullen.
Typisch aan deze woning is ook de extra leefruimte onder het terras eveneens creatief in te vullen als logeer- of hobbykamer of studio.

Mooi, ruim en architecturaal knap huis met modernistische vibe. Gerieflijk, luchtig en met veel mogelijkheden. Parkeren kan langs beide kanten van de woonst. In goede staat met cosy leefkeuken en comfortabele badkamer. Daarbij ook goed gelegen, in het groen in een doodlopende straat op een boogscheut van centrum Leuven en vlakbij de invalswegen. Eigen woningen van AW architecten zijn bovendien altijd een extra troef en dit om evidente redenen.


Referentie: 636
Bouwjaar: 1964
Prijs: Verkocht
Type: Woning
Oppervlakte grond: 339 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 282 m²
Adres: Volmolenlaan 23, Leuven
Tm Aw Leuven 21

 • Bedrooms

  5

 • 1

 • Garage

  Nee

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 316 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Tm Aw Leuven 09

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Kristof Welleman

Tel: M +32 (0)498 44 26 98

Mail: kristof@architectenwoning.be

Tm Aw Leuven 32