Aw Hever Juni 2019 4

Woning VB

Unieke seventies bungalow weggedoken in prachtige natuur. Statement van het zuivere modernisme. Bungalowconcept met typisch plat dak, overhellende kragen, geometrische opbouw met wit geschilderde bakstenen gevels en veel warme houten accenten. Oorspronkelijke woning naar ontwerp van Gerard Cools met annex atelier door B-bis architecten.


De bestaande jaren ’70 laagbouwvilla is uitgebreid met een modern tijdloos rechthoekig volume van 2 verdiepingen. De buitenmuren zijn opgetrokken in glaspartijen afgewisseld met gesloten wanden op een zodanige manier dat het zicht op alle windrichtingen gegarandeerd blijft. De gesloten wanden bevatten bovendien ook spiegelwanden die de steeds in beweging zijnde natuur magnifiek weerspiegelen en ervoor zorgen dat het gebouw organisch in de natuurlijke omgeving wordt geïntegreerd.

Elk vertrek kijkt uit op de grote aangelegde tuin met waardevolle bomen en struiken van ettelijke jaren oud. De ruimtes zijn minimalistisch geometrisch uitgezet met zuivere perspectieven en doorgedreven focus op functionaliteit. Het maximum wordt uit de woonoppervlakte gehaald met oa open concepten en opbergmodaliteiten zoals wandkasten en een boekenkast ontworpen door B-Bis. De warme materialen zoals de houten plafonds en de wengé deuren in combinatie met de witte muren voor een jaren zeventig woonbeleving. Een gevoel dat extra versterkt wordt door de magnifieke open haard. De inzet van afromosia fineer, koper en kurk in een nieuwe editie verwijst consistent naar de oorspronkelijke stijl van het huis.

De architecturale opbouw van het pand zorgt voor een unieke ruimtesensatie met veel licht, zicht en perspectief: binnen vloeit organisch over naar buiten en omgekeerd. De vele raampartijen ritmisch afgewisseld met spiegelwanden versterken bewust deze extensie. En buiten krijgt zelfs binnen een plaats door de mooie sfeervolle binnentuin.
De architectuur is zodoende volledig geconcipieerd in harmonie met de omliggende natuur. Ook de verschillende terrassen moeten in die optiek worden gezien namelijk als natuurlijke uitloper van bouwwerk in groen.

Premium afwerking op alle parameters en inzet van uitsluitend mooie duurzame materialen zoals bijvoorbeeld kops houten parket in het nieuwe gedeelte en slaapkamers op waardevolle parketvloeren. Prima ligging en bereikbaarheid. Eventueel zelfs mogelijkheden voor verdere aanbouw/extensie van de woning.


Referentie: 632
Bouwjaar: 1977
Prijs: Verkocht
Type: Villa
Oppervlakte grond: 2363 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 255 m²
Adres: Rubenslaan 2, Hever
Aw Hever Juni 2019 18

 • Bedrooms

  2

 • 2

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 452 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Aw Hever Juni 2019 19

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Kristof Welleman

Tel: M +32 (0)498 44 26 98

Mail: kristof@architectenwoning.be

Aw Hever Juni 2019 32