Tm Aw Leuven Bertemstraat 28

Woning VDH

Postmodernistische halfopen bebouwing uit 1980 met een mooie grote tuin, top gelegen in de groene rand van Leuven naar ontwerp van architect Marc Somers voor hij deel uitmaakte van Atelier Espace Architectural.


Staaltje van knappe doordachte eighties vormgeving met veel oog voor detail, materiaalgebruik en een unieke creatieve schikking van de volumes met ‘tussenlagen’ en niveauverschillen. Dit levert een aparte ruimtebeleving op met verrassende perspectieven en mogelijkheden naar interieurinrichting.

Inkom met warm houten plafond en deur die leidt naar een mooie rustige ruimte met licht en zicht (momenteel bureau) en daarnaast een wasplaats/ technische ruimte. Een centrale houten trap leidt naar de doorlopende leefruimtes op de eerste verdieping die naadloos overgaan in de keuken uitlopend op een prachtig terras met zicht op tuin, natuur en weilanden.

De muren zijn afwisselend uitgezet met grijze betonstenen soms wit geschilderd wat voor een aparte speelse ritmiek zorgt. Let op de gezellige living en de prachtige parketvloeren. Een jaren ’80 draaitrap buiten voert naar terras en grote tuin beneden.


De centrale houten binnentrap leidt ons dan verder naar de volgende verdieping met onderweg een leuk tussenniveau wat voor een originele dynamiek zorgt. Somers doorbreekt hiermee duidelijk het monotoon gegeven van een trap als uitsluitend functioneel gegeven van A naar B. Boven 4 comfortabele slaapkamers met rustgevend uitzicht op de omgeving en een jaren ’80 moderne, minimalistisch ingerichte badkamer.

CV met energiezuinige condensatieketel en inpandige garage. Knap doordacht architecturaal concept met vernuftige volumeverdeling. Functioneel maar ook zeer warm en welcoming met veel licht en zicht op groen. Opgetrokken in de beste materialen in een tijd toen die nog betaalbaar waren.

De woning is solide, degelijk afgewerkt en ontworpen en gebouwd met een lange termijn visie inzake duurzaamheid en tijdloze architectuur. Mooi voorbeeld van comfort gecombineerd met een aangename stijlvolle woonbeleving in een unieke vormgeving. Wonen, werken en buiten leven met volop genot van 2 terrassen, tuin en omringend groen. Prima rustig gelegen maar vlakbij alle voorzieningen en belangrijke verkeersaders.Referentie: 788
Bouwjaar: 1980
Prijs: Verkocht
Type: Woning
Oppervlakte grond: 823 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 191 m²
Adres: Bertemstraat 7, Heverlee
Tm Aw Leuven Bertemstraat 23

 • Bedrooms

  4

 • 1

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 239 kWh/m²
P-score: D
G-score: A
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Tm Aw Leuven Bertemstraat 09

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Kristof Welleman

Tel: M +32 (0)498 44 26 98

Mail: kristof@architectenwoning.be

Tm Aw Leuven Bertemstraat 27