Tm Aw Ooigem 20

Woning VDS

Modernistische bungalow pur sang ontworpen door architect Jan Callewaert in de sfeer van de school van Arthur Degeyter en Konstrukto. Ingeplant op een ruim perceel met een grote goed onderhouden tuin met statige volwassen bomen.


Harmonieuze integratie in de omgeving met aandacht voor zowel architectuur als natuur wat zorgt voor een visueel aantrekkelijke esthetiek en een sfeer van rust, evenwicht en sereniteit. Gesloten privacy opbouw aan de straatkant maar eenmaal verder ontvouwt zich een wondere wereld waar de tijd heeft stilgestaan.

Prachtige modernistische vormgeving. Intact en ongeschonden met alle originele elementen liefdevol onderhouden en bewaard. De leefruimtes zijn indrukwekkend met 2 livings in een doorlopende vloeiende beweging en mogelijkheid om modulair te scheiden dankzij een schuifelement. Let ook op het betonnen brutalistische schouwelement dat de ruimte ook visueel mooi geometrisch opdeelt.

Het modernisme houdt van no-nonsense strak, clean en functioneel maar altijd met een grote gevoeligheid voor een aangename pure esthetiek zonder franjes. De materiaalkeuze moet dan ook het streven om van een huis een warm nest te maken ondersteunen. Hout roept die sfeer van gezelligheid op en wordt dan ook veelvuldig ingezet oa voor de plafonds. In deze woning overspannen waardevolle De Coene houten balken de leefruimtes.

Prioriteit van de naoorlogse moderne visie op mens en wonen is ook altijd een duidelijke architecturale connect met omringend groen waardoor binnen doorloopt naar buiten en omgekeerd. De mens heeft de natuur nodig om gelukkig te zijn. Vandaar de grote alomtegenwoordige landschapsramen en de 2 mooie ruime terrassen met typische modernistische overkapping.

Topconcept van een zuiver modernistische esthetiek waar geen onnodige ingrepen mee gebeurd zijn. Uiteraard is de woning aan enige opfrissing toe naar moderne comfortnormen maar de unieke structuur, architectuur, interieurvormgeving en waardevolle materialen zijn een feit. De woning is integraal in ere gehouden en ook altijd perfect onderhouden. Een upgrade volstaat dus om voluit te genieten van next level unieke modernistische architectuur te midden van een prachtige natuurlijke omgeving.


Referentie: 821
Bouwjaar: 1965
Prijs: Verkocht
Type: Villa
Oppervlakte grond: 2546 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 299 m²
Adres: Leopold III Laan 2, Wielsbeke
Tm Aw Ooigem 07

 • Bedrooms

  4

 • 1

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 817 kWh/m²
P-score: D
G-score: A
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Tm Aw Ooigem 22

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Kristof Welleman

Tel: M +32 (0)498 44 26 98

Mail: kristof@architectenwoning.be

Tm Aw Ooigem 25