Tm Aw Putte 01

Woning VDV

Modernistische parel in centrum Putte van de iconische Belgische architect-ontwerper Roger De Winter. Prachtig, gerieflijk en dynamisch ruim pand onder plat dak in prima staat.


Voormalige apotheek in de schaduw van de kerk in een bloeiende winkelstraat met naast de woonruimtes beneden ook een ‘office ruimte’ met bijbehorende keuken, een inpandige garage en een grote tuin die gemakkelijk via een wegje achteraan kan bereikt worden. Dit creëert de mogelijkheid voor extra parking of inplant van een garage waar nu de serre staat.

De bovenste verdieping werd in de jaren 70 door De Winter op vraag van de eigenaar ontworpen en uitgezet. Naast de vroegere winkelruimtes treffen we beneden de prachtige living met zithoek en open haard, de eetkamer en de keuken.

Leefruimtes die licht en luchtigheid ademen dankzij veel witte muren, extra lichtkoepels en grote landschapsramen die over de volledige breedte uitgeven op een groot terras dat verder doorvloeit in dezelfde natuursteen als de leefruimte om de extensie binnen/buiten organisch te versterken. Boven 2 verdiepingen met 6 slaapkamers en 2 badkamers.

Alle modernistische elementen kunnen afgevinkt worden. Elk detail is in deze stijlrichting zowel esthetisch als praktisch doordacht. Lijnen, perspectieven en vlakken zijn geometrisch evenwichtig uitgewerkt wat een cleane functionele indeling van ruimtes en maximale benutting van woonoppervlakte oplevert. Altijd strak maar ook nostalgisch door touches met veel warm hout.

Wat ons bovendien extra gelukkig maakt is dat zoveel originele elementen intact zijn bewaard. Let op de magnifieke natuurstenen vloeren, de zwevende trap en de originele plafonds. Ook de meeste interieurelementen zijn nog de oorspronkelijke. En dus waardevol wegens speciaal voor dit huis ontworpen door De Winter zelf zoals gebruikelijk was in die tijd: binnendeuren en klinken, de fantastische open haard en tal van vaste elementen zoals kasten.

Extra troef van dit architecturaal prachtige en goed gelegen pand met tuin en garage, is de multifunctionele invulling. Zo kan de voormalige apotheek annex keuken op het gelijkvloers perfect omgevormd worden naar bureau, studio, home office of een andere creatieve invulling wat wonen/werken handig kan combineren in een aangename stijlvolle context.

Referentie: 742
Bouwjaar: 1962
Prijs: Verkocht
Type: Woning
Oppervlakte grond: 675 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 337 m²
Adres: Mechelbaan 465, Putte
Tm Aw Putte 16

 • Bedrooms

  6

 • 2

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 606 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Tm Aw Putte 09

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Kristof Welleman

Tel: M +32 (0)498 44 26 98

Mail: kristof@architectenwoning.be

Tm Aw Putte 23