Antwerpsestraat 134 01

Woning Verstrepen

Uniek pand Nieuwe Zakelijkheid in blauwe bakstenen gevel bouwjaar 1927 van de grote Belgische architect Léon Stynen. Volledig gerenoveerd en perfect in orde. Terecht als monument geklasseerd.


Bewoonbare oppervlakte 500m². Groots en statig opgezet bouwwerk. Sobere uitbalancering van proporties wat voor een zeldzaam gevoel van perfecte harmonie zorgt. Opdeling grondplan in royale dikwijls doorlopende architecturale volumes met mooie gefilterde lichtinval. Tuin van 250m² enigszins verwilderd maar met veel potentieel. De volledige achterzijde kijkt dankzij magnifieke landschapsramen uit op groen wat zorgt voor een aangenaam rustgevend effect.

Zeer belangrijk bij dit gebouw is ook dat alle originele modernistische elementen zorgvuldig zijn bewaard : stalen ramen, de adembenemende trappenzaal met over de verdiepingen heen doorlopende gigantische raampartijen en tegelvloeren met geometrische vlakken. Ook de kleinere interieurelementen zoals klinken zijn intact geconserveerd in de originele staat. Let ook op de perfect bewaarde zwart/wit art-deco badkamer. Uniek en wegens van Léon Stynen evident architecturaal geweldig pand.

Vergund als woning en kantoor. Bijgevolg multifunctioneel in te vullen als woning, in combinatie privé/professioneel of uitsluitend met een commerciële bestemming genre architecten- of reclamebureau, showroom/PR, notariskantoor of een andere zelfstandige activiteit. Mogelijkheid tot ondergrondse parking in aangrenzend project. Prima gelegen op de as Antwerpen-Brussel dichtbij alle voorzieningen, openbaar vervoer en belangrijke verkeersaders.


Referentie: 774
Bouwjaar: 1927
Prijs: Verkocht
Type: Woning
Oppervlakte grond: 660 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 570 m²
Adres: Antwerpsestraat 134, Boom
Antwerpsestraat 134 02

 • Bedrooms

  6

 • 1

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 387 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Antwerpsestraat 134 28

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Kristof Welleman

Tel: M +32 (0)498 44 26 98

Mail: kristof@architectenwoning.be

Antwerpsestraat 134 45