Tm Aw Haaltert 1

Woning VL

Renovatie en transformatieproject van typisch landelijk dorpsschooltje door interieurarchitect Danielle Van Londersele. Deskundig behoud en integratie van prachtige originele elementen en materialen in combinatie met een update premium design.


Het oude kleuterschooltje, gesitueerd op een mooi stuk grond annex aangelegde tuin, heeft een nieuwe bestemming gekregen als comfortabel luchtig woonhuis.
Alle moderne luxe is voorzien perfect in harmonie met de ziel van weleer.
In het voormalige klaslokaaltje vormen leefruimte, eetruimte en keuken 1 organisch geheel in een knap one room living concept.
De keuken is geïnstalleerd met AGA fornuis. Alles is maatwerk. Prachtige originele vloer.

De benutting van de beschikbare ruimte is maximaal, esthetisch stijlvol en zeer functioneel met vele slimme oplossingen. Zo zijn de originele kastjes van de kinderen professioneel overschilderd en nuttig ingezet als extra opbergruimte.

De diepe warme kleurencombinaties in combo met zwart en hout roepen de sfeer op van de late art déco. Maar wel altijd luchtig met veel licht en zicht ondermeer door de grote raampartijen met uitkijk op de voormalige speelplaats.
Extra ruimtesensatie wordt gecreëerd door een industriële overspanning waar een 1e verdieping/tussenverdieping is uitgezet die dient als bureau/zithoek. Een vernuftige constructie die de hele leefruimte naar een upgrade level tilt. Let op de zwevende boekenkasten.


Doorloop naar badkamer en slaapnis onder dak. Ook het toilet is ingenieus in de design opgenomen. Aan de zijkant van de speelplaats is er nog de originele overkapping zijnde vroeger fietsenberging en schuilplaats voor de kinderen tegen regen en wind. Nu inzetbaar als lounge, bar en venue. De tussenmuur is bezet met de originele baksteen.

Overdekt gedeelte is al met nieuwe ramen afgeschermd. Mogelijkheid bestaat om de overdekte speelplaats dicht te maken en als extra bewoonbare oppervlakte te integreren.

Prachtig complex met heel aparte landelijke sfeer en een diepe warme ziel. Elk beeld vanuit elk venster is een schilderijtje. Mooi weggedoken in het rustige groen. Volledig in design opgewaardeerd met update voorzieningen. Premium niveau van afwerking. Extra opportuniteiten voor uitbreiding en andere creatieve invullingen zowel privé als genre B&B of venue voor happenings. Uniek.Referentie: 651
Bouwjaar: 1958
Prijs: Verkocht
Type: Woning
Oppervlakte grond: 681 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 166 m²
Adres: Borrekent 153, Haaltert
Tm Aw Haaltert 16

 • Bedrooms

  1

 • 1

 • Garage

  Nee

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 366 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Tm Aw Haaltert 24

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Kristof Welleman

Tel: M +32 (0)498 44 26 98

Mail: kristof@architectenwoning.be

Tm Aw Haaltert 14