Tm Aw Laken 20

Woning W

Unieke bel-etage woning (1961) met mooie tuin in perfect originele staat van de iconische Belgische architect Roger De Winter. Top gelegen rechtover het Koninklijk Park en absolute parel van het modernisme.


Speciaal ontworpen voor een vrij beroep met op het gelijkvloers naast de inpandige garage mooie werkruimtes. Let op de typische De Winter gevel. Clean uitgezet in blauwe hardsteen en mooi evenwichtig uitgebalanceerd met gevelbreed terras en zwevende betonnen kroonlijst.

Eenmaal binnen waaien de jaren ’60 ons tegemoet want hier is de tijd harmonieus blijven stilstaan. Alles aan dit huis is architecturaal top, in originele staat en zorgvuldig bewaard. Check de vloeren, het metalen raamwerk, de binnendeuren, de voordeur met de ronde stootstang, de zwevende trap, de keukenkasten, het sanitair en nog veel meer.

Het modernisme is naast esthetisch ook altijd zeer functioneel gefocust met maximale benutting van woonoppervlaktes en veel opbergmodaliteiten voor een immer cleane look. De volumes zijn goed doordacht met veel licht en zicht dankzij brede raamopeningen en lichtkoepels. Er gaat een opgewekte dynamiek uit van dit huis waar de ruimtes vol dansend licht organisch in mekaar overgaan van verdieping naar verdieping.

Beneden kelders met op het gelijkvloers een inkomhal met werkruimte en vestiaire, een garage, een toilet, een berging met toegang tot de tuin (12m²) en een kantoorruimte met uitzicht op de tuin (22m²). Op de 1e verdieping bevinden zich de traphal, een toilet met kleedkamer en alle woonruimtes dus de prachtig originele keuken, eetkamer (23m²) en woonkamer (35m²) met aan de voorzijde zicht op het park en achteraan een terras met een trap naar de tuin beneden. Verdieping 2 omvat trap- en nachthal, 4 slpks waarvan 1 met badkamer en de andere met lavabo, een aparte douchekamer en een toilet.

Magnifieke top modernistische woning : een De Winter in perfect originele staat hoeft niet veel extra uitleg. Buitenkans wegens zeldzaam zo mooi geconserveerd. Alle comfort ook met eigen garage in de stad, terrassen, een mooie grote tuin en onderkeldering voor extra opslagruimte. Het bouwwerk is solide met stevige materialen en funderingen uit een tijd dat dit nog betaalbaar was, goed geïsoleerd en met liefde onderhouden. Ook voor het interieur zijn alleen het beste hout en de mooiste natuursteen gekozen. De oorspronkelijke prachtige interieurelementen zoals trapleuningen, kasten en binnendeuren zijn intact bewaard.

Residentieel top gelegen vlakbij heel wat culturele hotspots van onze bruisende hoofdstad maar rustig en groen, met zicht op het Jan Sobieskipark en de Koloniale tuin van Laken aan de overkant van de laan. Alle voorzieningen in de buurt en vlotte aansluiting met de grote verkeersaders.


Referentie: 795
Bouwjaar: 1961
Prijs: Verkocht
Type: Woning
Oppervlakte grond: 412 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 227 m²
Adres: Jan Sobieskilaan 10, Laken
Tm Aw Laken 06

 • Bedrooms

  4

 • 2

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 377 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Tm Aw Laken 10

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Frederic Rozier

Tel: 0032 (0)485 41 01 49

Mail: frederict@architectenwoning.be

Tm Aw Laken 11