Tm Aw Sint Pieters Woluwe 01

Woning Watelet

Modernistische parel 1956 gelegen Tomberg te Sint-lambrechts-Woluwe. Onroerend erfgoed. Gekend als woning Watelet naar ontwerp van de Belgische architecte Simone Guilissen-Hoa. ​ Authentiek geconserveerde volumes en prachtig origineel interieur met 2 grote terrassen en unieke stadstuin met niveaus.


Bel-étage onder licht hellend plat dak op een hellend terrein.
Mooi evenwichtig uitgezette voorgevel met typische combinatie verschillende bakstenen, grote raampartijen over de volledige breedte en een fel kleuraccent, in dit geval blauw.

Al van het moment men binnenkomt ademen de ruimtes een bijna filmisch retro gevoel uit. Het modernisme zegeviert hier nog ongestoord wat zeldzaam wordt omdat zowel architectuur als interieur intact geconserveerd zijn. Niets is hier mismeesterd en gelukkig maar.

Het interieur alleen al is uniek wegens ontworpen door de grote Simone Guilissen-Hoa herself : de deuren in de oorspronkelijke kleuren, de fantastische open haard en tal van vaste elementen zoals de geweldige terras- en trapleuningen. Gelijkvloers met binnenpatio, veel glaselementen, magnifieke natuurstenen vloeren en originele houten sculpturale trap naar de 1ste verdieping.
Leefruimtes op 2de verdieping met enorme living, prachtige houten bibliotheekwand, open haard en dubbele glazen deur naar ruim terras met zicht op de vele machtige bomen van de tuin waaronder een aantal geklasseerd. Originele keuken. 3 ruime slaapkamers en badkamer gegroepeerd naast centrale hall.
3de verdieping onder dak met zeer mooie ruimte die uitgeeft op magnifiek terras met panoramisch vergezicht over BXL.

Prachtig pand. Zalige architectuur. Elk detail is doordacht. Lijnen, perspectieven en vlakken zijn perfect geometrisch evenwichtig uitgewerkt wat een cleane indeling en uitwerking van volumes oplevert.
Strak maar toch altijd cosy ondermeer door de typische modernistische touch met veel hout.
Tal van opbergmogelijkheden voor een immer optimistische opgeruimde look zoals men het graag zag in de jaren ’50.

Extra troef is de intense verbondenheid met groen door de prachtige tuin met veel oude bomen, de grote ramen en de royale terrassen wat zorgt voor een aangename rustgevende woonbeleving vol licht en zicht. Ook dit is een streven van het modernisme : de mens is organisch deel van de natuur.
Groen dient dus geïntegreerd in wonen en omgekeerd. Verdere pluspunten zijn de toplocatie vlakbij BXL, de ruime garage voor een stadswoning en zeer veel potentieel naar invulling toe.

http://www.irismonument.be/nl.Sint-Lambrechts-Woluwe.Tomberg.95.html


Referentie: 691
Bouwjaar: 1956
Prijs: Verkocht
Type: Woning
Oppervlakte grond: 249 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 255 m²
Adres: Tomberg 95, Sint-Lambrechts-Woluwe
Tm Aw Sint Pieters Woluwe 07

 • Bedrooms

  3

 • 2

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 462 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Tm Aw Sint Pieters Woluwe 10

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Kristof Welleman

Tel: M +32 (0)498 44 26 98

Mail: kristof@architectenwoning.be

Tm Aw Sint Pieters Woluwe 05