Tm Aw Roeselare 34

Villa M

Indrukwekkende villa. Masterpiece van het zuivere brutalisme bouwjaar 1975 van architect Hendrik Hendrickx residentieel in het groen weggedoken. Volledig onzichtbaar vanaf de straat en vlakbij centrum Rumbeke.


Uniek bouwwerk in een zeldzaam ongerepte staat met heel wat ingenieuze en esthetische architecturale details. De 1eaanblik is van het totaalconcept spreekt al voor zich. Architectuur als brutalistisch statement met in mooie cadans afwisselend uitgezet veel zichtbeton, baksteen en warm duurzaam hout. Ook de carport is volledig in tune met het hoofdgebouw door ondermeer de ruwe betonnen overkapping.

Een ingenieus concept kenmerkt zich door elementen in de vormgeving die naadloos klikken in het geheel maar ook telkens opnieuw verrassen door een aparte vindingrijkheid. Zo is de entree hier geen gewone voordeur maar een statige passage langs een waterpartij.

De woning zelf is zeer ruim en solide. Het interieur is van een ontroerende schoonheid waarvan getuige de foto’s waarbij men wel meubilair moet wegdenken om het brutalisme in vol ornaat te laten zegevieren. Prachtige open perspectieven met zicht op het groen rondom.

Comfortabel en in principe instapklaar met ondermeer een gerieflijke keuken en 2 badkamers maar op die facetten is enig update naar moderne comfortnormen ons inziens wel aangewezen. Evident met behoud van de originele seventies vibe van dit indrukwekkende pand.
Groot en klein terras voorhanden maar onbeperkte mogelijkheden om groter terras aan te leggen en eventueel zwembad voor maximaal woonplezier in een architectuur die alle dagen diepe voldoening geeft. En dit temidden de natuur.


Reference: 672
Année de construction: 1975
Prix: € 650.000
Type: Villa
Surface du sol: 2630 m²
Surface habitable: 484 m²
Adress: Guido Gezellelaan 95, Rumbeke, Belgique
Tm Aw Roeselare 29

 • Bedrooms

  5

 • 3

 • Garage

  Oui

 • Garden

  Oui

 • Swimming pool

  Non

 • Sauna

  Non

 • Roofed swimming pool

  Non


CEP: 433 kWh/m²
Permis: Oui
Invocation: Non
Décision judiciaire: Non
Droit de préemption: Non
Permis de lotissement: Non
Destination d'urbanisme: Woongebied
Tm Aw Roeselare 20

Contacter courtrier

ArchitectenWoning - Kristof Welleman

Tel: M +32 (0)498 44 26 98

Mail: kristof@architectenwoning.be

Tm Aw Roeselare 14