Tm Aw Roeselare 34

Villa M

Indrukwekkende villa. Masterpiece van het zuivere brutalisme bouwjaar 1975 van architect Hendrik Hendrickx residentieel in het groen weggedoken. Volledig onzichtbaar vanaf de straat en vlakbij centrum Rumbeke.


Uniek bouwwerk in een zeldzaam ongerepte staat met heel wat ingenieuze en esthetische architecturale details. De 1eaanblik is van het totaalconcept spreekt al voor zich. Architectuur als brutalistisch statement met in mooie cadans afwisselend uitgezet veel zichtbeton, baksteen en warm duurzaam hout. Ook de carport is volledig in tune met het hoofdgebouw door ondermeer de ruwe betonnen overkapping.

Een ingenieus concept kenmerkt zich door elementen in de vormgeving die naadloos klikken in het geheel maar ook telkens opnieuw verrassen door een aparte vindingrijkheid. Zo is de entree hier geen gewone voordeur maar een statige passage langs een waterpartij.

De woning zelf is zeer ruim en solide. Het interieur is van een ontroerende schoonheid waarvan getuige de foto’s waarbij men wel meubilair moet wegdenken om het brutalisme in vol ornaat te laten zegevieren. Prachtige open perspectieven met zicht op het groen rondom.

Comfortabel en in principe instapklaar met ondermeer een gerieflijke keuken en 2 badkamers maar op die facetten is enig update naar moderne comfortnormen ons inziens wel aangewezen. Evident met behoud van de originele seventies vibe van dit indrukwekkende pand.
Groot en klein terras voorhanden maar onbeperkte mogelijkheden om groter terras aan te leggen en eventueel zwembad voor maximaal woonplezier in een architectuur die alle dagen diepe voldoening geeft. En dit temidden de natuur.


Referentie: 672
Bouwjaar: 1975
Prijs: Verkocht
Type: Villa
Oppervlakte grond: 2630 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 484 m²
Adres: Guido Gezellelaan 95, Rumbeke
Tm Aw Roeselare 29

 • Bedrooms

  5

 • 3

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 433 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Tm Aw Roeselare 20

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Kristof Welleman

Tel: M +32 (0)498 44 26 98

Mail: kristof@architectenwoning.be

Tm Aw Roeselare 14