Tm Aw Zwevegem 01

Woning A

Indrukwekkend burgerhuis in zuivere art deco. Voormalige dokterswoning gebouwd in 1931 door architect Walthère Michel uit Brussel zoals gesigneerd en gedateerd op de sokkel. Nadien tot in detail premium gerestaureerd door architect Arnout http://www.architectarnout.be met het grootste respect voor het intact in ere houden van de magnifieke originele elementen.


Prachtig sober geometrisch opgebouwd complex. De witgeschilderde gevel in combinatie met hardsteen is architecturaal uitgezet in een subtiele asymmetrische compositie waarvan ook de garage deel uitmaakt. Alles aan deze woning is stilistisch zuiver doorgetrokken, authentiek en waardevol met een pure focus op de unieke art deco elementen die maximaal tot hun recht komen. De gevel en de voordeur spreken in feite al voor zich zoals de foto’s bewijzen. Van het moment men binnenkomt ontvouwt zich het genie van de zuivere art deco. Clean, sober, geometrisch doordacht met functionele ruimteverdelingen en strakke perspectieven in combo met een warme touch zoals het hout van de waardevolle parketvloeren. Zeer kenschetsend is ook het contrast sober kleurenpallet met hevige kleurexplosies (glas in lood) en de repetitieve color blocking elementen van de vloeren.

Perfect gerestaureerde inkom met geweldige trap. ‘Anti-chambre’ of kleine living, grote living, top keuken inox ook door een architect ontworpen. Strak volledig in tune met de art deco vibe. Bevrijdend ruimtegevoel met veel licht en luchtigheid door raampartijen die uitgeven op terras en de ommuurde volledig aangelegde parktuin met wandelpaadjes en veel cosy hoekjes in het groen. Absolute zen. Verdieping met slaapkamers en opnieuw terras. Overal licht en zicht. Top badkamer zeer ruim en 2de verdieping met opnieuw mooie luchtige vertrekken. Perfect in orde. Verstild in de tijd. De ontroerende schoonheid van de zuivere art deco gecombineerd met maximaal modern wooncomfort. Dergelijke ongerepte staat met integratie van zowat alle originele elementen – let alleen nog maar op de marmers - is zonder discussie uniek. Sobere grandeur van het hoogste niveau. Opportuniteit.


Reference: 637
Année de construction: 1931
Prix: € 760.000
Type: Woning
Surface du sol: 998 m²
Surface habitable: 540 m²
Adress: Ommegangstraat 19, Zwevegem, Belgique
Tm Aw Zwevegem 43

 • Bedrooms

  6

 • 2

 • Garage

  Oui

 • Garden

  Oui

 • Swimming pool

  Non

 • Sauna

  Non

 • Roofed swimming pool

  Non


CEP: 419 kWh/m²
Permis: Oui
Invocation: Non
Décision judiciaire: Non
Droit de préemption: Non
Permis de lotissement: Non
Destination d'urbanisme: Woongebied
Tm Aw Zwevegem 14

Contacter courtrier

ArchitectenWoning - Kristof Welleman

Tel: M +32 (0)498 44 26 98

Mail: kristof@architectenwoning.be

Tm Aw Zwevegem 23