Tm Aw Zwevegem 01

Woning A

Indrukwekkend burgerhuis in zuivere art deco. Voormalige dokterswoning gebouwd in 1931 door architect Walthère Michel uit Brussel zoals gesigneerd en gedateerd op de sokkel. Nadien tot in detail gerestaureerd door architect Arnout met het grootste respect voor het intact in ere houden van de magnifieke originele elementen.


Prachtig sober geometrisch opgebouwd complex. De witgeschilderde gevel in combinatie met hardsteen is architecturaal uitgezet in een subtiele asymmetrische compositie waarvan ook de garage deel uitmaakt. Alles aan deze woning is stilistisch zuiver doorgetrokken, authentiek en waardevol met een pure focus op de unieke art deco elementen die maximaal tot hun recht komen.

De gevel en de voordeur spreken in feite voor zich. Van het moment men binnenkomt ontvouwt zich het genie van de zuivere art deco. Clean, sober, geometrisch doordacht met functionele ruimteverdelingen en strakke perspectieven in combo met een warme touch zoals het hout van de waardevolle parketvloeren. Zeer kenschetsend is ook het contrast sober kleurenpallet met hevige kleurexplosies (glas in lood) en de repetitieve color blocking elementen van de vloeren.

Perfect gerestaureerde inkom met geweldige trap. ‘Anti-chambre’ of kleine living, grote living, top keuken in inox ook door een architect ontworpen.
Bevrijdend ruimtegevoel met veel licht en luchtigheid door raampartijen die uitgeven op terras en de ommuurde volledig aangelegde parktuin met wandelpaadjes en veel cosy hoekjes in het groen. Absolute zen.
Verdieping met slaapkamers en opnieuw terras. Overal licht en zicht. Zeer ruime badkamer. 2de verdieping met opnieuw mooie luchtige vertrekken.

Perfect in orde. Verstild in de tijd. De ontroerende schoonheid van de zuivere art deco gecombineerd met maximaal modern wooncomfort. Dergelijke ongerepte staat met integratie van zowat alle originele elementen – let alleen nog maar op de marmers - is zonder discussie uniek. Sobere grandeur van het hoogste niveau.


Referentie: 637
Bouwjaar: 1931
Prijs: Verkocht
Type: Woning
Oppervlakte grond: 998 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 540 m²
Adres: Ommegangstraat 19, Zwevegem
Tm Aw Zwevegem 43

 • Bedrooms

  6

 • 2

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 419 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Tm Aw Zwevegem 14

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Kristof Welleman

Tel: M +32 (0)498 44 26 98

Mail: kristof@architectenwoning.be

Tm Aw Zwevegem 23